— Et deprimerende syn. Det samme skjer år etter år, sier Ole Gramstad Jensen, en av dem som overvar griseriet.

— Er det dette vi skal tilby turistene? legger Jensen til. Han og de to kameratene Morten Areklett og Alf Wold nøt solen på «Zacken» i går ettermiddag, men bosset kunne de styre seg for.

— De ansvarlige bør absolutt rydde opp snarest. Det er greit nok at det flyter av boss ut over ettermiddagen på 17. mai. Slikt kan vi leve med. Men på en vanlig solfylt lørdagsettermiddag er det annerledes. Da bør de som tømmer bosset kunne forutse at det blir overfylt og holde oppsyn, sier Areklett.

— Men det påhviler også de som oppholder seg i byen et ansvar. En titt i bosspannet avslører for eksempel at mange tar mat fra Mc Donalds med seg bort hit. Dermed havner også emballasjen her. Men hvor vanskelig kan det være å finnet et annet bosspann som det er bedre plass i? Folk er late og tar ikke ansvar selv. Jeg må stadig vekk plukke opp søppel utenfor der jeg bor, sier Wold.

Han mener derfor at ansvaret må deles mellom Ren Bergen og dem som balanserer emballasje på toppen av det fulle bosspannet.

Soneleder i Ren Bergen, Tor Atle Eek Larsen, sier at hans folk tømmer bosspannene en gang hver morgen. Det skjer når rengjøringen av sentrum foregår fra 0400 til 0630 hver natt. Ut over det er det samferdselsetaten i Bergen kommune som må bestille ytterligere tømming.