Også arbeidstiden brukte hun på å organisere hallikvirksomhet.

Da politiet aksjonerte mot bordellet hennes 31. oktober i fjor, fant de blant annet en notatblokk hvor det var ført regnskap over omsetningen på hver enkelt kvinne hun hadde i hus. I perioden fra juli til slutten av oktober, var omsetningen på rundt en halv million kroner fordelt på kvinnene som jobbet der.

I går startet utspørringen av den 39 år gamle kvinnen fra Thailand som er tiltalt for menneskehandel og hallikvirksomhet i Oslo. Saken knyttes til Bergen fordi en 41 år gammel kvinne som jobbet hos henne, endte sin virksomhet på et bordell i Bergen før hun gikk til politiet. Politiet mener denne kvinnen har vært utsatt for menneskehandel.

39-åringen har nektet straffskyld for menneskehandel, men har innrømmet hallikvirksomhet.

Hadde åtte kvinner i hus

Virksomheten ble drevet fra en leilighet i Thorvald Meyers gate, hvor 39-åringen sto som leietaker. I denne leiligheten bodde det fra januar og frem til politiets razzia 31. oktober i fjor, åtte thailandske jenter som solgte seksuelle tjenester.

— Vi drev med massasje, men det var opp til den enkelt å bestemme om de ville selge kroppen sin. Jeg la meg aldri bort i hva som skjedde på rommene, forklarte 39-åringen.

Hun forklarte for retten hvordan bordellvirksomheten var organisert økonomisk og praktisk.

De ulike kvinnene hadde annonser i blader og på internett der de skal ha annonsert med sine egne telefonnumre. Flere av disse numrene var til tider satt på overføring til 39-åringens telefon.

Tok telefoner i arbeidstiden

Selv gikk hun på jobb på dagtid på Ullevål sykehus, hvor hun var ansatt i hundre prosent stilling som rengjøringsarbeider.

Samtidig som hun vasket, hendte det at hun hadde med seg telefonen sin og laget avtaler for kvelden mellom kunder og jentene.

— Jeg laget ikke fastere avtaler enn at jeg sa de skulle ringe igjen ca ti minutter før de hadde tenkt å komme på besøk, forklarte 39-åringen i retten i går.

39-åringen forklarte at kvinnene i utgangspunktet drev med massasje, men at det var opp til den enkelte om de ville selge seksuelle tjenester.

Annonserte med tangatruse

Måten jentene annonserte seg selv på, var likevel med en klar seksuell fremtoning.

— Jentene kunne velge om de ville ha klær eller ikke, men det var ofte en sexy kjole eller en tangatruse eller noe slikt, sa bordellinnehaveren.

— Hvorfor måtte det være noe sexy, dersom dere egentlig drev med massasje, ville dommer Håkon Rastum vite.

— Fordi det blir lettere å få tak i kunder. Alle liker å se på noe sexy, forklarte hun.

Dommeren spurte også 39-åringen hva hun har tjente på virksomheten sin, uten å få noe klart svar.

— Jeg gikk lenge med underskudd, men mot slutten begynte virksomheten å gå bedre, sa 39-åringen.

Politiet mener selv at kvinnen har hatt et betydelig ekstrainntekt som følge av bordellvirksomheten.

— Det har vært litt vanskelig å si, men vi har kommet til at omsetningen til sammen må ha vært et sted mellom en halv million til én million kroner, sier aktor Steinar Andersen.

FORSVARER: Tom Barth Hofstad forsvarer 39-åringen som er tiltalt for menneskehandel og hallikvirksomhet. - Min klient har ikke forklart seg ferdig rundt de økonomiske forholdene. Jeg vil ikke kommentere saken før hun er ferdig, sier Hofstad (t.v). Her sammen med Jostein Alvheim.
Silje Robinson