På vei opp mot Kvamskogen ser vi gjennom bilvinduet at Fossen Bratte — som mange kaller Brudesløret - buldrer som om våren. Lenger oppe ser naturen ut som om det er i slutten av april. Nesten ikke snø i terrenget langs veien, elvene er som i snøsmeltingen om våren, tjern og vann er mer eller mindre åpne. Slikt kan det da ikke bli skimuligheter av?

Så feil kan man ta. Da BTs medarbeidere i går besøkte Eikedalen Skisenter, var de ansatte der fulle av optimisme på vegne av kundene sine. Flere mann og maskiner var i full sving med å preparere løypene som noen timer senere skulle åpnes for skiløperne torsdag kveld.

Gode forhold i bakkene

Driftsleder Eirik Dyngeland sier at til tross for at anlegget har vært stengt en del ganger denne sesongen, ser han ikke dystert på situasjonen.

— Det er gode forhold i nedfartene, sier Dyngeland til BT.

— Værvarslene tyder på mildvær de nærmeste dagene?

— Selv om det er meldt mildvær, kan det likevel bli gode forhold i bakkene her. Løypene har et godt grunnlag med snø og er så godt preparert at vi kan tåle mildvær noen dager før vi må stenge, sier han.

Normal sesong hittil

— Dere har hatt mye stengt i vinter?

— Ja, men det er ikke «mot normalt». Sesongstart var 3. juledag og vi hadde åpent frem til første helgen i januar. Da måtte vi holde stengt i 14 dager på grunn av snømangel. Så åpnet vi sist helg igjen. Normalt og selv under de beste vinterforhold har vi bare åpent på kveldstid og heldagsåpent i helgene. På dagtid midt i uken frem til 1. februar har vi stengt fordi det da ikke kommer folk. Sist helg hadde vi godt besøk og for første gang denne sesongen hadde vi i gang stolheisen. Det regnet nederst i bakkene og snødde oppe i høyden, sier Dyngeland.

Stengt til i går kveld

Skiheisene sto stille fra mandag til i går kveld på grunn av mildværet. Natt til i går var tre snøkanoner i sving for å gi snø der det var mest slitt. Snø hentes fra området rundt heisene og brukes til å forbedre løypene. Alt lå til rette for skiløping i går kveld.

Ifølge driftsleder Dyngeland er det ikke noe unormalt med sesongen så langt i år. På denne tid i fjor var inntjeningen dårligere enn den har vært hittil i år. Men trafikken bedret seg utover i sesongen i fjor med meget godt besøk i mars måned. Fjoråret ga et bra økonomisk resultat.

Flott på Voss

— Kunstsnøen holder utrolig bra, og oppe på fjellet har regnet ikke greid å ta knekken på 60-70 centimeter nysnø. Den har bare pakket seg sammen, sier disponent Per Inge Brekke i Voss Fjellheisar AS.

Alle heiser og løyper i alpinanlegget på Voss holder åpent daglig, og disponenten karakteriserer forholdene som meget bra.