Nå vil politiet undersøke om utsagnene på nettforumet kan ha en sammenheng med ranet, skriver BA lørdag.

— Dette må vi selvsagt undersøke parallelt med den øvrige etterforskningen av dette ranet, sier lensmann Torgils Lutro i Fjell og Sund til avisen.

Samtaler lagt ut på nett

Mannen som ble ranet blir omtalt på en rekke nettforum, og samtaler mellom mannen og lokale ungdommer er tatt opp på bånd og lagt ut på nettet. På nettforumene henger ungdommene mannen ut som pedofil. Mannen har benektet dette på det sterkeste. Han er aldri straffedømt for noe.

Ifølge hans advokat, Joacim Holter, har mannen blitt plaget i flere år av lokal ungdom. Han har flere ganger blitt anklaget for overgrep, skal ha mottatt gjentatte sjikanøse telefoner nattetid, og eiendeler som hus og bil skal ha blitt utsatt for hærverk.

— Det som er skremmende er omfanget. Sjikanen virker veldig organisert, har Holter tidligere sagt til BT.

Ifølge BA har det den siste tiden pågått en diskusjon på et av nettforumene om å rane mannen. Enkelte av ungdommene har blant annet påstått at mannen skal oppbevare penger i bilen sin.

Brukte håndvåpen

Og onsdag kveld ble mannen altså ranet.

Mannen i 50-årene stoppet bilen på riksvei 599 ved Ulveset skule. Gjerningsmannen, en ung mann med norsk utseende som snakker vestlandsdialekt, stoppet bak ham.

– Han brukte noe som kan ha vært et håndvåpen, sa lensmann Torgils Lutro til bt.no torsdag. Mens ranet pågikk kom en bil kjørende forbi, noe som kan ha forstyrret gjerningsmannen.

Politiet har snakket med denne bilføreren, og har en god beskrivelse av raneren. Ingen er pågrepet i saken.

ETTERFORSKER RAN: Lensmann Torgils Lutro opplyser at politiet vil undersøke diskusjonene om ran på nettforum i forkant av ranet på Sotra onsdag.
ANE BØRHAUG