Og reaksjonene lot ikke vente på seg. Mange benyttet anledningen til å takke for tipset, mens andre reagerte negativt på at bilførerne på Voss ble varslet om kontrollen på sosiale medier.

«Kvifor i all verda varslar de om kontrollar???? Skjerp dekan!!!!» skriver en av følgerne.

Ikke lenge etter meldingen «Me har kontroll i Ringheimsvegen nett no!», kom også et spørsmål fra publikum om ikke Voss lensmannsdistrikt hadde blitt utsatt for en såkalt «facerape», det vil si at noen andre tar over profilen og skriver usanne eller tullete statusoppdateringer.

At politiet også er til stede på sosiale medier, er ikke noe nytt.

Flere politidistrikt, også Hordaland, har profiler på Twitter og Facebook, der de stadig oppdaterer om hendelser -og advarer mot å begå lovbrudd.

Skal virke forebyggende

Voss lensmannsdistrikt har ikke planer om å annonsere alle kontrollene sine på Facebook, sier lensmann Ivar Sindre Hellan.

— Vi har som mål å forebygge at en ikke får noen på veiene som ikke skal være på veiene, og da er det viktig å si fra en gang i blant, sier Hellane.

Han håper publikum som ser slike varslinger kan minnes på at de må sørge for å ha bilen i topp teknisk stand, og at det da kan forhindre at de beveger seg ut på veien når de ikke bør. Dagens kontroll tok for seg bilens tekniske stand og promille.

- Politiet har tidligere vært ute og advart om privatpersoners varslingstjeneste. Men når politiet gjør det er det greit?

— Nå er vi ikke ute og varsler på Facebook hver gang vi har kontroll. Det kan være greit å si fra om at vi er ute på landeveien også, og at publikum må være skjerpet.

Lensmannen har notert seg at det har vært mange reaksjoner på Facebook. Han kan ikke si noe om utfallet av kontrollen.

BA.no skriver at ingen ble tatt på dagens kontroll på Ringheimsvegen.

Hva synes du om at politiet varsler om kontroller på Facebook?