• Det er også stor fare for stein- og isras, sier Vegtrafikksentralen.

Fredag har Meteorologisk institutt sendt ut OBS-varsel for flere steder i landet fredag.

For Rogaland og Hordaland meldes det om vestlig sterkkulingog periodevislitenstormutsatte steder. Fredag kveld og natt til lørdag kan det komme kortvarigfullstorm.

— Vi har en ganske ustabil situasjon for øyeblikket. Det passerer et sterkt lavtrykk over Sør-Norge akkurat nå. I tillegg danner det seg et lavtrykk ved Færøyene slik at vinden forsterkes enda mer. Vi venter sterk kuling fra vest, og i kveld blir det full storm sør i fylket, siermeteorolgAnna Reistadved Vervarslinga på Vestlandet.

Anbefaler ikke turer i fjellet

— Stormen kommer ikke bare langs kysten, men også utsatte steder i vest og i fjellet. Jeg vil ikke anbefale folk å ta lange turer i fjellet i dag.

UT PÅ TUR: Tross meteorologens råd la disse ut på skitur på Kvamskogen i dag. Det blåser, hagler og snør, men føret er perfekt silkeføre, melder vår fotograf.
MARITA AAREKOL

I tillegg meldes det om bygevær og uttrykk for torden i kveld både i indre og ytre strøk.

— På grunn av den streke vinden og det milde været vil det være fare for is- og steinras i hele fylket, også i Bergensomårdet.

Lørdag morgen blir det sterk vind, men i løpet av ettermiddagen og kvelden vil vinden minke til liten eller stiv kuling.

— I dag har vi snø over 200 meter, men i morgen kan det bli sluddbyger over hele fylket. Og blir det torden kan vi også få perioder med haggel.

Mandag blir været lettere og det kan komme glimt av sol midt på dagen. Men tirsdag kommer det igjen mye nedbør og det blir stigende temperaturer. I slutten av uken kan temperaturen komme opp i 10 grader.

Vanskelige kjøreforhold

Det meldes også om vanskelige kjøreforhold i fjellet på grunn av kraftig vind ogsnøfokk. Trafikkoperatør Ove Amundsen ved Vegtrafikksentralen anbefaler folk som skal ut på veiene om å være forsiktig.

— Vi ser at det vil blåse og snø godt, og da vil veien fort snø ned.

Den sikreste veien mellom øst og vest i dag er E16 over Filefjell, ifølge Vegtrafikksentralen.

Is- og steinras

Fredag morgen har Vegtrafikksentralen også fått meldinger om is- og steinras.

— Vi har hatt en periode der det har vært kaldt og frost, og da kommer meldingene om stein- og isras på lokale veier og hovedveier, sier Amundsen og legger til:

— Vi forventer å få inn mange trafikkmeldinger fra Hardangerområdet. Folk må være forsiktig og veldig observante.

Skal du ut å kjøre. Sjekk Vegvesenets trafikkmeldinger her.

Uværet får også konsekvenser for fergetrafikken. Strekningen Mortavika-Årsvågen på E39 nord for Stavanger var lenge stengt, men er nå åpen igjen.