— Politiet burde ha sjekket lovgivningen før de pågrep meg. Jeg er urettmessig straffeforfulgt, sier Eivind Berge.

Torsdag ble det klart at politiet ikke ønsker å straffeforfølge antifeministbloggeren, som siden juli har vært siktet for å ha oppfordret til drap på politifolk.

Bakgrunnen for politiets helomvending er en fersk høyesterettsavgjørelse.

I september slo landets øverste domstol fast at ytringene ikke er straffbare etter dagens lovgivning, ettersom Berge fremsatte dem på sin egen blogg, og ikke i det offentlige rom.

- Stor belastning

Dersom Riksadvokaten opprettholder politiets innstilling om å henlegge saken, vil Berge gjennom sin advokat levere inn et oppreisningskrav.

— Saken har vært en stor belastning for meg, spesielt den tiden hvor jeg satt isolert på glattcelle, sier 34-åringen.

I den nye straffeloven av 2005 er ytringer på nett å anse som offentlige, men loven er ennå ikke trådt i kraft, blant annet på grunn av problemer med politiets datasystemer.

Som en midlertidig løsning har regjeringen valgt å ta grep for å endre definisjonen av «offentlig handling» frem til den nye straffeloven kan innføres.

Berge sier han kommer til å tenke seg om to ganger når han skriver blogginnlegg i fremtiden.

— Jeg kommer nok til å være mer forsiktig i måten jeg formulerer meg på. Men meningene mine vil bestå. De kommer fra hjertet, sier han.

Drapsplaner

Politiet mente etter pågripelsen at Berge har oppfordret til, og forherliget drap på politifolk, og mener bloggeren representerte en «umiddelbar trussel» da han ble tatt.

Berge skrev blant annet at han «planla å angripe en politimann med kniv en lørdagskveld på Torgallmenningen i mengden av fulle folk. Jeg tror jeg hadde hatt en rimelig god sjanse til å ta knekken på feministsvinet».

— Dette handlet om planene jeg hadde den gangen, våren 2011. Planene ble lagt bort etter at jeg møtte hun som nå er kjæresten min. Tankene var uttrykk for hatet mitt mot feministstaten, og et resultat av det ufrivillige sølibatet jeg levde i, har Berge sagt i et tidligere intervju.