MAGNUS VOLLSET

— Hvis arrangørene ikke avkrefter dette, vil vi fysisk sperre inngangene, sier Stine Akre.Hun representerer "Aksjonsgruppen mot salg av kjønn og kropp" som står i spissen for den planlagte aksjonen.

— Arrangørene forsøker å tjene penger på at noen kler av seg. At dette skjer i studentregi, i et lokale eid av universitetet, gjør det bare enda verre, sier Akre til Bergens Tidende. - Verken bekrefte eller avkrefte Flere studenter som jobber på studenthuset bekrefter ovenfor studentavisen Studvest at innleide strippere er en del av programmet til "Erotisk Aften".Det er Aktive Studenters Forening (ASF) som står for arrangementet.

— Vi vil verken bekrefte eller avkrefte dette, sier PR-ansvarlig i ASF, Jannicke Lyngstad til Bergens Tidende.

Dette tar "Aksjonsgruppen mot salg av kjønn og kropp" som en bekreftelse. Dermed blir det aksjoner.

— Fredag vil vi fysisk blokkere dørene. Da må politiet fjerne oss, sier Akre.ASF har allerede varslet politiet.

Mobiliserer til aksjon I går begynte aksjonsgruppen å spre løpesedler og henge opp plakater på universitetet der de oppfordrer studenter til å delta på aksjonene.Akre regner med flere hundre studenter vil stille opp.

— Vi har ingenting imot erotikk, men vil gjøre alt vi kan for å stoppe strippingen, sier Akre.

Aksjonsgruppen representerer flere kvinneorganisasjoner, politiske ungdomsorganisasjoner og enkeltstudenter i Bergen. De har tidligere hatt demonstrasjoner i forbindelse med Sexstate, og var arrangørene bak "pornoslaget" under visningen av "Deep Throat" på Verftet i fjor.

Studentunionen negative Leder i Norsk Studentunion i Bergen, Brynjar Thorgersen, er negativ til arrangementet.

— Det er ikke noe galt med erotikk. Men å kjøre inn ordinær stripping er "passe harry og en smule upassende", sier Thorgersen.Han viser til at Kvarteret er et studenthus som skal favne bredt.

— Da er stripping helt feil. Du skal ikke gå på Kvarteret for å bli kåt, sier Thorgersen.

Men så lenge arrangementet ikke bryter norsk lovverk, vil NSU ikke støtte noen aksjoner.