PER JON ODÉEN

Lille Pablo Aleksander Holden (6) er nettopp flyttet til Bergen og brukte ikke mange minuttene på å skjønne at den lille fossen ved Ole Bull-statuen var en fenomenal dusj i varmen!

Pappa Odd skjønte snart at det var ganske forgjeves å holde junior unna det fristende friske vannet, etter en to tre runder inn i det fossende vannet var Pablo klar for den endelige erob-ring: opp til Ole Bulls føtter med utsyn over hele Ole Bulls plass.

Ved tivoliet på Festplassen står Svein Inge Boge fra Loddefjord i dagens varmeste klesdrakt: kjøredrakt for motorsykkel. Bakpå sitter datteren Anne Marthe (3 1/2 år) og er godt sikret med både kjøredress, belte og hjelm. Nå skal far og datter på fotballkamp på Møllaren og se på Djerv:

— Det koker! Det er Anne Marthes kontante svar når BTs utsendte spør hvordan det er i denne sommervarmen med så mye klær på seg og hjelm attpåtil.

Flere kommentarer akter ikke Anne Marthe å gi. Men pappa Svein Inge sier at egentlig er dette kjølig og godt når man ba-re får sykkelen i gang og kjenner den svale vinden. Uansett var gradestokken på vei mot 30 pluss da de suste av gårde til Møhlenpris stadion.

Selv spanjoler på ferie måtte søke skyggen under trærne rundt Lille Lungegaardsvann ved middagstider i går. Familien Pané fra Barcelona er på rundreise i Norge, men far Ramon tok sin siesta i skyggen på gresset ved vannet, mens mor og datter, begge heter Elena, slappet av - i skyggen.

— Vi er bare i Bergen denne dagen og skal videre for å se oss om i Norge, forteller datteren, mens både hun og moren ler godt ved tanken på at far blir fotografert av avisen fordi han tar sin siesta.

Og det var siesta for mange som søkte ly for den brennende solen i skyggen fra trærne rundt Lillelongeren i går. Det er bare å nyte hvert sekund av solstreif. Meteorologisk institutt spår at det kan bli tilskyende i kveld og regn til natten, men sommeren er slett ikke over. Det ligger et høyttrykk i øst og et lavtrykk i vest som sender de varme luftmassene inn over oss. Det er så man glemmer at de to første ukene i juli var en sammenhengende vått affære med lavtrykk i kø. Nå er det sommer ...