• Etter en uke med så fint vær, blir vi kanskje straffet litt nå, sier meteorolog Roar Teigen i Storm Geo.

— Nei, det ser ikke så altfor oppløftende ut dette her, sier Roar Teigen, vakthavende meteorolog i Storm Geo, når han ser på prognosene for været den kommende uken.

Etter en uke med stålende sol, ser det nå ut til at bergenserne må finne frem paraplyen igjen. «Typisk vestlandssommer», mener meteorologen.

— Etter en uke med så fint vær, blir vi kanskje litt straffet nå.

For nå har altså værgudene bestemt at det har vært nok finvær i Hordaland på en stund. Meteorolog Teigen sier neste skikkelige soldag tidligst vil være fredag 2. august:

— Men det er høyst usikkert. Det kan også bli grått. Jeg vil si at det er omtrent 50/50 prosent sjanse for at fredag blir en ordentlig soldag, så usikkert er det.

Varmt på søndag

Temperaturene til uken vil imidlertid holde seg høye, selv om det blir litt vått. Den aller varmeste dagen blir i morgen, søndag. Temperaturene kan krype opp til 27 grader i Bergen før regnbygene kommer på ettermiddagen.

— Det blir veldig varmt i morgen. I alle fall før det begynner å regne, sier meteorolog Teigen.

Søndagen vil preges av opphold og sol på formiddagen, før det skyer til og bygene dukker opp på ettermiddagen. Da vil det også bli fare for lyn og torden.

— Men det blir ikke noe voldsomt øs pøs, altså, forsikrer Teigen.

- Slutt på strålende sol hver dag

Søndag blir nok altså den varmeste dagen på en stund. Da skal varm østavind blåse over Bergen tidlig på dagen. Ellers vil det blir forholdsvis grått og vått fremover fra begynnelsen av den kommende uken, ifølge meteorolog Arnstein Tjøstheim ved Vervarslinga på Vestlandet.

— Det er nok dessverre slutt på strålende sol hver dag, som vi har hatt denne uken. Helgen og uken vil preges av veldig skiftende værforhold, med noen byger innimellom, sier Tjøstheim.

De to meterologene hos Vervarslinga på vestlandet og Storm Geo oppsummerer de kommende dagenes vær i Bergen slik:

  • Søndag: Varmt tidlig på dagen, mye vind. Litt kjøligere og regn- og tordenbyger på ettermiddagen. Mindre regn på kvelden.
  • Mandag: Regnbyger og fare for torden.
  • Tirsdag: Vekslende vær med enkelte regnbyger og litt sol.
  • Onsdag: Værprognosene spriker. Bygevær.
  • Vi får ingen ordentlige soldager før tidligst fredag. Det kan også bli enda lenger til, slår meteorolog Teigen i Storm Geo fast.