Bergen setter varmerekord i juli. Aldri før har bergenserne opplevd en varmere julimåned enn i år, med en gjennomsnittstemperatur på over 18 grader. Det er den varmeste julimåneden på i hvert fall 140 år, melder NRK.

-Denne julimåneden er helt spesiell. Vi har vel hatt omtrent alt. Veldig høy temperatur, i til-legg til rikelige mengder nedbør. Vi leser ny rekord for juli sett under ett, antakelig 18,2 eller 18,3. Vi må ta med månedens siste temperatur i regnestykket, forteller Magnus Anglevik ved Vervarslinga i Bergen. Over 18 grader blir det uansett i juli 2003. Og så høy middeltemperatur har det aldri vært i Bergen før, som har hatt målinger siden 1861.

I løpet av juli har Bergen både satt ny julirekord med 31,1 grader, i tillegg til tangering av den høyeste temperatur som noensinne er målt i vestlandsbyen, 31,8 grader. Også i 1947 presset kvikksølvet pila opp på 31,8 svette grader. I Modalen steg gradestokken til 32,3 grader, og Førde hadde 32,5 grader. Dette er blant de varmeste dagene i landet sett under ett.

Alle tiders julivarme i Bergen Foto: Knut Erik Wang