Onsdag klokken 14.00 var det 17,0 grader i Bergen. Forrige gang det var så varmt så tidlig på året, var 29. mars 1949. Da var det 18,1 grader i byen.

Temperaturen var høyere enn på Mallorca, der det var meldt maksimalt 16 grader.

Som om ikke det er nok, er det ekstremt tørt i regnbyen. Luftfuktigheten var onsdag bare 34 prosent, mot normalt 75 prosent og oppover, opplyser Vervarslinga på Vestlandet til bt.no.

Begynte om natten

Hvis du kastet dynen, er det slett ikke rart. Det var aldri kaldere enn 11,2 grader natt til onsdag. Ingen steder i landet hadde høyere minimumstemperatur.

— Dagen i dag er riktig så festlig. Vi er inne i en god, lunken periode, og varmen henger sammen med sønnavind, sier meteorolog-fullmektig Øyvind Vestrheim til bt.no.

Han varsler flott vær også torsdag og fredag, muligens også gjennom helgen. Nettene blir imidlertid litt kjøligere.

Akkurat nå er det mye varmere enn det pleier å være på denne tiden av året. Normaltemperaturen for denne uken er 4,7 grader.

Trøndere i kjøleskapet

Andre norske storbyer kan bare drømme om Bergens-varmen. Klokken ni onsdag morgen var det 6 grader i Oslo og Kristiansand.

Hos bartefolket i Trondheim var temperaturen den samme som i et middels kjøleskap: 4 grader.

Selv om bergenserne kan fryde seg over varmen (og andres dårlige vær), kan de ikke feire noen rekord for april måned som helhet.

Den høyeste temperaturen som er målt i Bergen i april, er 25,5 grader. Denne tropevarmen gledet bergenserne 29. april 2000.

SYDENPARADIS: Solskinnsbyen Bergen, sett fra Fløyen. (Bilde tatt av vårt webkamera onsdag klokken 11.46.)