Åstveit-strøket mellom Tertnes og Eidsvåg er et fint og variert turområde. Hele året. Du har de grønne, småkuperte markene til golfbanen.

Midtvinters som nå er banen stengt for sesongen, med adgang for gående eller joggende. Når golfsesongen er i gang fra mai til november, er banen et idrettsanlegg for medlemmer.

Du kan parkere på golfklubbens plass (merket) eller ved Kiwi-butikken i Øvre Ervik. Her er ikke skiltede løyper, men du finner greit frem. Åstveitskogen, som er nærmeste nabo til golfbanen, er et stort, flott naturområde året rundt med gode stier og et kupert skogsterreng.

Åstveitvatnet — eller «Kanalen», som er den lokale sjargongen - er en sentral perle. I kalde perioder blir her raskt flott skøyteis.

Du kan også gå inn i skogsområdet fra bunnen av Vågslia eller fra baksiden av Åstveithallen. Uansett - foran deg ligger greie turer i et av Åsanes flotteste strøk.

Her ser du kart over området:

DUGNAD: Her er det dugnad på golfbanen på Åstveit.
OGSÅ MED KØLLER: Det er mulig å gå tur både med og uten køller på golfbanen på Åstveit. I sessongen må en spille golf, men utenom sessongen er det et fint turområde også for de som ikke golfer.Her et pensjonistpar som trimmer.
Helge Sunde