Like over kl. 13.00 kom de syv danskene som har sittet værfast på Liabreen i Luster i natt, ned til Nørdstedalsseter. Alle syv er i god behold.

Litt over kl. 08.30 kom letemannskapene frem til de syv danske turistene på Liabreen i Luster. Omlag fire og en halv time senere var de trygt nede på Nørdstedalsseter.

— De har akkurat kommet inn døren. Alt har gått fint og de er i god form, sier bestyrer på seteren, Reidun Berntsen, til bt.no.

I tett tåke og en temperatur ned mot nullpunktet underholdt danskene seg med dans og sang, melder NTB.

Mellom sangen og dansen sørget de for å ligge tett inntil hverandre for å holde varmen.

De sju danskene var på tur fra et sted mellom Turtagrø og Sognedalshytta med kurs for Nørdstedalseter da tett tåke la seg fredag ettermiddag. Danskene mistet kompasset og klarte ikke finne den merkede løypa over breen.

— De var syv trøtte og våte personer som ble funnet i morges, sier operasjonsleder ved Song og Fjordane politidistrikt, Torfinn Søvik, til bt.no.

Så langt han kjenner til, har de syv ikke hatt ly for det dårlige været i natt. Heller ikke Reidun Berntsen på Nørdstedalsseter vet ennå hvordan de syv værfaste tilbrakte natten, men understreker at formen er fin på samtlige syv.

— Nå skal vi først få i dem mat og drikke og sørge for at de får varme i kroppen, sier Berntsen.

Politiet fikk savnetmeldingen klokken 18.30. Ifølge politiet var danskene i alderen 20-25 år, og dårlig utstyrt for overnatting i fjellet.

De syv var på vei fra Stølsdalen til Nørdstedalssæter, da de ble overrasket av tett tåke. Situasjonen forverret seg kraftig da de også mistet kompasset på veien. Til slutt fikk de varslet om problemene ved hjelp av mobiltelefon.

— De er et lite område der oppe hvor det er mobildekning, sier Søvik.

— Så de var heldige som var akkurat i det området?

— Det kan man godt si. Men alt skal være bra med de syv. Det har vel egentlig vært mer enn hjelpeaksjon enn en leteaksjon.