Det var søndag klokken 13.15 at den fjellvante mannen i midten av 20-årene ringte til politiet, og fortalte at han satt værfast.

– Det er en lokal person som er godt utstyrt og vant til å ferdes i fjellet. Men han befinner seg på over 800 meters høyde, der det snør og blåser friskt, sier operasjonsleder Per Rimmen ved Sogn og Fjordane politidistrikt til NTB.

Etter nærmere avtale med politiet valgte mannen å slå opp telt, og overnatte i fjellet i påvente av bedre vær. Det ble derfor ikke satt i gang en leteaksjon på søndag.

Mistet kontakten

For å spare telefonbatteriet kommuniserte politiet med mannen per tekstmeldinger, men etter at politiet mottok den siste meldingen klokken 08.30 mandag morgen, har han ikke gitt livstegn fra seg. Derfor ble det satt i gang en leteaksjon.

I løpet av dagen ble Røde Kors, orienteringslaget og mannskaper fra politet sendt ut for å lete.

– Vi vet hvor han har vært, men vi er ikke sikkert på hvor han er nå. Vi holder alle muligheter åpne, men leteaksjonen tar utgangspunkt i området hvor han overnattet, sier operasjonsleder Odd Arve Solvåg i Sogn og Fjordane politidisktrikt.

Dårlig vær

Letemannskapene måtte trekke seg ut av området på grunn av stor snøskredfare. På grunn av dårlig vær kunne ikke helikopter brukes i søket.

– Det er forferdelig dårlig vær, med tett snødrev, opplyser Solvåg.

Snøskuterpatruljer ble derfor sendt ut for å sveipe over området med varmesøkende kamera fra områder uten skredfare, men også dette søket var resultatløst.

En bregruppe fra Jostedalen er tilkalt til området, men grunnet det dårlige været ble de ikke brukt i kveld.

Etter planen gjenopptas letingen i morgen klokken 09.00.