— Det blåser ser godt. Vi har hatt en del hendelser med trær som har blåst over veien, men det er ryddet. På fjellet er det bare Hemsedal og Filefjell som er åpent, sier Kristian Fauskan, trafikkoperatør ved Vegtrafikksentralen.

Vegtrafikksentralen opplyser at Hardangervidda, Vikafjellet og Haukelifjell ikke vil bli åpnet i dag.

— Hardangerbrua ble stengt like etter klokken 08.30. Det blåser opp til 30 sekundmeter på broen, sier trafikkoperatør Idar Sangolt.

Fem av syv stengt

Klokken 10.16 var status på fjellovergangene følgende:

  • E16 Filefjell: Åpen. Stedvis snø- og isdekke.
  • Rv. 52 Hemsedalsfjellet: Kolonnekjøring pga. uvær.
  • E134 Haukelifjell: Stengt pga. uvær. Åpnes ikke i dag.
  • Rv. 7 Hardangervidda: Stengt pga. uvær. Åpnes ikke i dag.
  • Rv. 13 Vikafjellet: Stengt pga. snøras og rasfare. Åpnes ikke i dag.
  • Fv. 50 Hol-Aurland: Stengt pga. uvær.
  • Fv. 53 Tyin-Årdal: Stengt pga. uvær. I 10-tiden melder politiet at en trailer lastet med stein har veltet og sperrer ett kjørefelt ved Holmefjord i Fusa. På Fanafjellet er det manuell dirigering etter at en lyktestolpe veltet over veien, og i Espelandsvegen i Ytrebygda sperres veien av tre stolper med ledninger.
fjell2.jpg

Les hos Askøyværingen: Lange køer på Askøybroen

Ligger til kai

På sjøen har flere ferger og hurtigbåter måttet stoppe på grunn av været.

Norled melder at Sunnhordlandsruten til Bergen med hurtigbåt foreløpig er innstilt. Det samme gjelder fergesambandet Leirvåg-Sløvåg. Over Hardangerfjorden blir anløpet til Varaldsøy sløyfet på grunn av den kraftige vinden.

Fergesambandet Langevåg-Buavåg har kjørt med redusert kapasitet og uten tungtransport på grunn av uværet, men melder om normal drift fra 09.30.

E39 gjennom Romarheimsdalen er fortsatt stengt på grunn av rasfare. Alternativ rute har vært Leirvåg-Sløvåg, men når dette sambandet er stoppet på grunn av dårlig vær, er det omkjøring via Masfjord-Duesund.

Liten storm

På Ulriken blåste det rundt klokken 07.00 sterk storm med 31,3 meter i sekundet. Måleren til Geofysisk Institutt ved Universitetet i Bergen viste at det var vindkast opp i 42,9 meter i sekundet.

KRAFTIG: Det blåste sterk storm på Ulriken tirsdag morgen, viste måleren til Geofysisk Institutt ved Universitetet i Bergen.

Meteorologisk Institutt melder at vinden skal dreie vestlig og være oppe i liten storm ut over formiddagen. Nedbøren skal minke mot kvelden, ifølge tekstvarselet fra insituttet.

I Liabrekka i Norheimsund har det gått et jordras. En terasse og et uthus ble tatt. En geolog som har vært på stedet vurderer at det ikke er fare for nye ras.

STENGT: Riksvei 7 over Hardangervidda er stengt på grunn av uværet. Her fra bommen på Haugastøl
STOPPET: Bilferjen Mf «Melderskin» i sambandet Leirvåg-Slåvøg, er innstilt på grunn av uværet.
HELGE SUNDE