Siste innkomne meldinger:

  • Tide Sjø innstiller avganger fra Leirvik fra og med klokken 17.15.
  • Tide Sjø varsler at ferge 2 på Skjersholmane-Ranavik er innstilt.
  • Fjord1 varsler at strekningen Smørhamn-Kjelkenes er innstilt.
  • Tide varsler at ferge 2 innstiller anløp på Kvanndal og vil bare gå mellom Utne og Kinsarvik. Ferge 1 går som normalt Utne-Kvanndal. Alle Flaggruten-avganger mellom Bergen og Stavanger kan bli innstilt i dag.

— Mest sannsynlig blir det innstilt hele dagen, sier Jonas Torsvik, driftsinspektør i Tide Sjø og på driftsvakt torsdag morgen.

Det er snakk om totalt fire avganger mellom Bergen og Stavanger, morgen og ettermiddag.

— Det er værmeldingen vi må forholde oss til, og det er meldt opptil full storm langs kysten. Sletta og Boknafjorden er de verste strekningene, sier Torsvik.

- Dekker ikke kostnader

Driftsinspektøren sier det er gode muligheter for å finne alternativ transport, blant annet med kystbussene.

— Men vi dekker ikke kostnadene når avganger blir innstilt på grunn av dårlig vær.

Ifølge Torsvik, blir det også en del innstillinger også i den øvrige hurtigbåttrafikken til Tide Sjø.

— Blant annet gjelder det i Sunnhordland, der to båter på strekningen Leirvik-Kvinnherad er innstilt torsdag morgen, sier Torsvik.

I 11-tiden ble det meldt at vinden hadde løyet noe i Sunnhordland, og at MS «Tranen» tar opp igjen ruten klokken 10.55 fra Leirvik til Kvinnherad.

MS «Teisten» mellom Bergen og Skånevik står derimot værfast i Bergen.

Været stopper også hurtigruteskipet MS «Richard With» fra å reise fra Ålesund torsdag, og kan først fredag gå videre til Bergen. De 68 passasjerene om bord tilbys alternativ transport for å komme seg til Bergen.

— Tar det time for time

I 12-30-tiden melder Tide Sjø at også Flaggruten-avgangen fra Stavanger klokken 13.30, med retur fra Haugesund klokken 15.00, er kansellert på grunn av været.

— Det er ingenting som går ennå, alle avgangene til Flaggruten er så langt innstilt, sier Janet Steine i Tide Sjø.

Snøggbåtruten i Austevoll ble også innstilt grunnet dårlige værforhold.

Skyss merker også været, og melder om «en del innstillinger» i morgentimene og i formiddag både på hurtigbåter og fergeavganger.

— Nå har flere begynt å gå igjen, men været endrer seg. Det er rolig nå, men skal ta seg opp i ettermiddag, så vi tar det time for time, sier kommunikasjonsrådgiver Camilla Lundberg Berntzen.

Flaggruten fra Bergen til Leirvik klokken 13.15 er innstilt, det samme er alle C-avgangene mellom Halhjem og Sandvikvåg.

— Alle busser og Bybanen går, sier Berntzen.

- Reisende bør følge med

Fjord1 melder om redusert frekvens på fergeruten Mannheller-Fodnes i Indre Sogn, samt flere kanselleringer i morgentimene.

Situasjonen for de travle sambandene på E39, Halhjem-Sandvikvåg og Arsvågen-Mortavika, vurderes fortløpende.

— Det kan se kritisk ut for Boknafjorden. De reisende bør holde seg oppdatert på trafikkinformasjon på nett eller sms, sier kommunikasjonsdirektør Ingrid Færøyvik.

Ekspressbåten fra Selje til Bergen skal gå som normalt utover dagen, det samme gjelder lokalbåtruten og fergene i Sogn og Fjordane.

— Men med forbehold om værendringer, sier Færøyvik.