Det stormfulle været de siste dagene førte til så store forsinkelser for Fjordline at de kansellerte lille julaftens seiling fra Bergen til Stavanger.

Må kjøre til Stavanger

«Stavangerfjord» kom syv timer forsinket til Stavanger fra Hirtshals, og dermed så selskapet seg nødt til å snu båten der hvis det skulle være håp for folk å komme seg hjem til jul.

— Vi er opptatt av at vi skal klare å reise fra Stavanger klokken 21 i kveld, slik at vi er fremme i Hirtshals klokken 7 på morgenen julaften, sier administrerende direktør Ingvald Fardal i Fjordline.

191 passasjerer skulle tatt båten fra Bergen klokken 14.30 på ettermiddagen lille julaften. I stedet måtte de som har bil, kjøre til Stavanger. De andre fikk tilbud om buss.

Fordi været er grunnen til kanselleringen, får bilistene ingen kompensasjon for at de må kjøre.

Usikkert vær

— Vi begynte å ringe og sende tekstmeldinger til passasjerene klokken 8 i dag morges, så det skal være god tid, sier Fardal.

Han oppfordrer bilistene til å beregne rundt fem timer fra Bergen til Stavanger.

99 av passasjerene fra Bergen skal tur-retur og skal feire jul om bord.

— Vi vet ikke nok om været fremover, så det blir noe usikkerhet om returen. Våre folk spør gjestene om de ønsker å være med, eller om de vil flytte eller avbestille turen.

På vei hjem

Om bord i båten som kommer inn til Stavanger klokken 14, er det 260 passasjerer. Minst 150 av dem skal videre til Bergen. De fleste har bil, opplyser Fardal, men de som ikke har det, får tilbud om buss.

— Vår jobb er å få folk trygt hjem til jul, sier Fardal.