KJETIL HØVA LARSEN

Foran Den Nationale Scene spiller et par ungdommer hacky-sack. Den lille ballen blir trikset mellom dem, og gutta storkoser seg. Iført en t-skjorte som eneste overdel, klager de ikke akkurat over å svette for mye. Tvert imot.

— Dette været er perfekt å spille i. Vi holder varmen mens triksingen pågår, men svetten slipper vi å plages med. Sånn sett er det mye verre å holde på med dette om sommeren, smiler Jostein Markussen, som samtidig vil fortelle folk hvilken glimrende måte dette er å komme i kontakt med andre mennesker på.

I Lille Øvregaten treffer vi på to smilende venninner. Den ene har fått våren i håret. Gule, grønne og røde farger lyser ut av hodet hennes. Hun er et syn der hun kommer gående mot oss.

Oppe på Skansen høres en svak tromming i det fjerne. En ensom offiser fra Skansens Bataljon øver seg på trommene i vårsolen. Han er på vei hjem, men har ikke fått helt dreisen på takten ennå. Han lover at den skal sitte inne til neste marsjdag. I hvert fall til 17.mai, bedyrer han.

Et par svinger lenger oppe i bakken kommer to kompiser med hjul under beina. En på mountain-board, og en på rollerblades. De ønsker våren velkommen i det de suser nedover de bratte bakkene. De har en fin dag foran seg med solen i fjeset.

FULL FART MOT VÅR: Kompisene Lars Slåtten Gjesdal (foran) og Kjetil Løvaas byttet i går ut sine snowboard med mountain-board og rollerblades.<br/>Foto: KNUT STRAND