Det ble dønn stille i rettsal 3 c i Bergen tingrett tirsdag. Værdamen Ane Nyrerød hadde nettopp fortalt at forklaringen hun fikk på at hun ikke ble en av TV 2-værets hovedprofiler, var at det var ett eller annet med kroppen hennes.

— Hva sa du, spurte saksøkernes forsvarer Marius Reikerås, som selv hadde kalt inn vitnet?

— Det var noe med kroppen, men jeg fikk beskjed om at jeg måtte ringe Siri (Kalvig, red. anm.) for å få utdypet det, forklarte Nyrerød i retten.

Vær-Siri forklarte

Det var administrerende direktør Mette Krohn-Hansen som ifølge Nyrerød skulle ha sagt dette.

— Jeg fikk en forklaring av Siri, men jeg vet ikke om jeg ble helt klok på den. Jeg hørte det var noe jeg gjorde med kroppen, at den ikke var helt forløst, jeg husker ikke, sa Nyrerød.

Til bt.no forklarer Krohn-Hansen at det var en helhetsvurdering som avgjorde hvem som ble hovedprofiler, men at kroppsspråk, ikke kropp, var på listen over vurderingstemaer.

Dette var et av flere temaer som saksøkernes advokat tok opp som var egnet til å sverte ledelsen i Storm Weather Center og TV 2.

Nyrerød kunne nemlig også fortelle at Storms advokat Anne Marie Due ringte henne for et halvt års tid siden og spurte om de kunne ta et møte. Det ønsket ikke Nyrerød.

— Hun ville ha et møte for at jeg skulle unngå ubehagelige overraskelser i retten, sa Nyrerød.

Ingen av spørsmålene Due stilte Nyrerød tirsdag kan karakteriseres som ubehagelige.

Også Benedicte Rasmussen var innkalt av saksøkerne som vitne.

Hun kunne i likhet med Nyrerød bekrefte at hun hadde fått forståelse for at det var ansienniteten som avgjorde hvilke værdamer som ble bedt om å ta kveldsvakter.

Men ingen av dem kunne si at det var ledelsen som hadde sagt det finnes et slikt prinsipp.

Dette punktet er viktig i vurderingen av om Dyveke Henschien og Anita Pryme kunne kreve å få jobbe et visst antall kveldsvakter i måneden.

Jaktet på unge kvinner

Andre vitner i saken var blant annet Bjarne Berg, tidligere nyhetsredaktør i TV 2 og den som ledet ansettelsen av Dyveke Henschien i 1998. Han bekreftet at TV 2 så etter unge kvinner som tok seg bra ut på skjermen.

Også en tidligere TV 2-journalist vitnet via telefon. Hun fortalte at hun hadde jobbet på midlertidige kontrakter i TV 2, og at hun ikke fikk ny kontrakt da fødselspermisjonen var over.

Partene skal ikke møte i retten onsdag. Torsdag skal blant annet markedssjef Siri Kalvig i Storm Weather Center og værpresentatør Eli Kari Gjengedal vitne. Disse er det Storm som har kalt inn. Saken avsluttes torsdag.

VÆRDAME: - Det var noe med kroppen, men jeg fikk beskjed om at jeg måtte ringe Siri (Kalvig, red. anm.) for å få utdypet det, forklarte Ane Nyrerød i retten.
Arkivfoto