1. oktober begynner sikringssaken mot 27-åringen som knivdrepte samboeren sin i Fyllingsdalen i april i fjor.

27-åringen har erkjent de faktiske forholdene, men psykiatrisk sakkyndige har slått fast at 27-åringen var sinnssyk i gjerningsøyeblikket. Derfor kan han ikke straffes for drapet. Men påtalemyndigheten vil trolig be om at 27-åringen ilegges flere års sikring.

Frykter nye forbrytelser

– Grunnen til at vi fremmer sikringssak, er at vi frykter han kan komme til å begå nye forbrytelser, sier statsadvokat Eirik Stolt-Nielsen til Bergens Tidende. 27-åringens advokat, Oscar Ihlebæk, mener på sin side at vilkårene for å ilegge sikring ikke er til stede.

— Begrunnelsen for dette vil jeg legge frem i retten, sier Ihlebæk til Bergens Tidende. 27-åringen ble pågrepet kort tid etter drapet, og først varetektsfengslet for fire uker. Men han hadde ikke sittet lenge på cellen før han ble overført til Sandviken Sykehus. Der er han fortsatt innlagt.

Åtte dager

Det er satt av åtte dager til sikringssaken, der også de nærmeste pårørende til den drepte 20-åringen skal forklare seg. Jenten hadde vært i kontakt med familien sin, like før hun døde. Familien forsto at noe var galt, og dro umiddelbart bort til leiligheten der paret bodde. Da de kom frem, var den 20-årige jenten allerede død.