Tre elever fra 10. klasse på Kjøkkelvik skole presenterte i går for tre av byens topp-politikere en ny by— og flerbruksarena. Et skoleprosjekt helt uten kostnader for kommunen.

Det er et grundig arbeid Espen Græsdal, Daniel S. Sulen og Sindre Sætre har gjort, fra spørreundersøkelser til ferdig arenamodell i skala 1:200. En arena som rommer 40.000 mennesker, har 32 brede porter for å få folk raskt inn og ut og som kan få inntekter fra butikker, leiligheter og saler under tribunene. Parkering har de tre også tenkt på med nedkjørsler til et underjordisk anlegg - «bare ikke under banen, for den skal dreneres.»

Visst er Brann inne i bildet, men klubben skal bare leie, ikke eie. Det vil den spare en del på - og det kan jo komme vel med, som guttene bemerket. De har fulgt godt med i diskusjonen om et nytt stadion og plassering av det og har lagt sin byarena til Nygårdstangen, gunstig med tanke på leietakerne under tribunene, mener guttene som føyet til: - Og så kan det bli et viktig stoppested på den nye bybanen ...

FIKS FERDIG PLAN: De tre Kjøkkelvik-elevene - fra venstre Sindre Sætre, Espen Græsdal og Daniel S. Sulen - presenterte sin flerbruksarena med glasstak, leiligheter og butikker for fungerende byråd Ruth Grung, finansbyråd Trond Tystad og byrådsleder Anne-Grete Strøm-Erichsen.

FOTO: KNUT STRAND