Dykkere i Danmark, Finland, Island, Norge og Sverige forsøkte seg på verdensrekorden — flest dykkere i vannet samtidig.

I fjor var 898 dykkere i vannet samtidig, denne gangen er målet at 1000 dykkere være i vannet på samme klokkeslett.

Dykker under stjernehimmelen

Forsøket blir utført 144 steder i Norge og seks plasser i Hordaland og Sogn og Fjordane i kveld. I Øygarden var 33 personer med i verdensrekordforsøket

— Nå gleder vi oss, det har stilnet av og er stjerneklart. Dessuten er det fint og varmt i vannet, syv grader før i dag, forteller Christian Skauge som er med i dykkertrioen på Tysnes. Han er redaktør for bladet «Dykking» og skal lage reportasje fra stuntet.

Kan ha vært 1500 dykkere i aksjon

Aksjonen er nå avsluttes og sms-ene tikker nå inn med hvor mange som tilsammen var i vannet klokken 20.07. Til nå har Nordisk nattdykking samlet inn rundt 1400 registreringer.

– Vi tipper det blir rundt 1500 dykkere tilsammen, sier Tone Svee Dahl, presseansvarlig for Nattdykk 2007. Dermed blir det verdensrekord.

– Responsen har vært over all forventing, kjempegøy, sier hun. Poenget med nattdykkingen er å sette fokus på at dykking kan skje året rundt, døgnet rundt.

Silje Katrine Robinson
SOGNDAL-BIDRAGET: Nikolai Anmarksrud, Kolbjørn Hetland, Egil Fimreite, Jan Erik Andersen, Arne Frode Barsnes og Kjartan Emil Ringodd.
Kjartan Emil Ringodd
Silje Katrine Robinson