Siste: Klokken 15.31 ble det meldt om en kollisjon mellom tre biler ved Ågotnes på Sotra. Ingen personer skal ha blitt skadet, men ulykken fører til køer på hovedveien mot Ågotnes, opplyser politiet. Samtidig meldes det om køer i retning Voss.

En helt vanlig fredag er i seg selv en utfartsdag, og med feriestart og Voss cup i tillegg, frykter Statens vegvesen trafikkaos i dag.

— Av erfaring har vi alle grunn til å forvente lange køer. Tidligere erfaring viser at det blir mye trafikk midt på dagen og utover. Folk må regne seg godt tid, siier Sigfred Sivertsen, seksjonsleder i Statens Veivesen.

Meningsløst

Ifølge Veitrafikksentalen, stokker det seg til ganske tidlig. Allerede i Åsane kan du vente deg å sitte i kø.

— De aller fleste reiser fra Bergen for å delta på Voss cup. Normaltid til Voss er knappe to timer, men billister må nok regne med å bruke det dobbelte, sier Sivertsen.

Statens Veivesen anbefaler å bruke bilbelter, kjøre forsiktig og holde seg til trafikkreglene.— Det er helt meningsløst å foreta forbikjøringer. Det har så lite for seg, sier han.

I år er parkeringsituasjonen i Voss sentrum dårligere i fjor grunnet veibygging. Det er rundt 300 parkeringsplasser færre i år.

— Vi ønsker derfor at folk skal kjøre forbi Voss sentrum til Palmafossen. Det vil det gå skyttelbusser kontinuerlig, sier han og tilføyer at han håper folk kan respektere dette.

Gigantkontroll

— Det stemmer at det blir bilbeltekontroll i år også, sier Sivertsen.

Kontrollene blir gjennomført fredag, lørdag og søndag, ifølge Statens Veivesen.

— Vi har heldigvis sett en gledelig utvikling ved bruk av bilbelte, sier han

Det er ikke bare manglene bruk av bilbelte som gir gebyr. Sørg for å ha riktig bilsete til de minste.

— Vi regner med det kommer over 7000 spillere og nesten like mange foreldre og ledere her, sier Sigfred Sivertsen som også er leder i sekretariatet på cupen.

Ta toget

Det er ny rekord for Voss Cup i år med 700 påmeldte lag.

— Det blir nok litt kaos. Det er viktig at folk er ute i god tid og ikke stresser. Det blir en god del fotgjengere og unger i gatene.

— Det er klart jeg opfordrer folk til å ta tog, men jeg har arbeidet med denne cupen i 20 år og ennå ikke funnet noen gode kollektive løsninger på transportproblematikken, sier han.

Han håper alle legger godviljen til.

— Hvis noen skulle komme litt for tidlig til Voss, så er det mye god fotball å se.

GIGANTKONTROLL: Unngå bot, bruk bilbelte. Statens Veivesen holder kontroll fredag, lørdag og søndag.
ROAR CHRISTIANSEN