Ranerne truet de ansatte med håndvåpen, men ingen personer ble skadd.

— Det var fire gjerningsmenn, og i alle fall en av dem var bevæpnet med et håndvåpen. De truet de ansatte til å legge seg ned på gulvet med ansiktet ned, sier operasjonsleder Olaf Erdal i Oslo politidistrikt til NTB.

Politiet fikk melding om ranet i Storgata 14 klokken 11.35. Ranerne forsvant fra stedet i en stjålet Mercedes. Bilen ble funnet ikke langt unna i Dronningens gate.

— Det vil være naturlig å sjekke videoopptak for å se om vi kan gjenkjenne noen av ranerne. De ansatte så lite siden de lå med ansiktet ned mot gulvet og foreløpig har bare to vitner meldt seg, sier operasjonslederen.

Politiet tror nå at ransmennene har forsvunnet ut av Oslo. Det er ikke kjent hvor stor store verdier ranerne fikk med seg.

Så sent som sist fredag slo maskerte og væpnede ranere til mot en urmaker og gullsmed på kjøpesenteret Paleet i Oslo sentrum. Også her ble fluktbilen forlatt et kort stykke unna ransstedet.

— Det er for tidlig å sette disse to ranene i sammenheng, men modusen passer med det forrige ranet, konstaterer Olaf Erdal.