Natt til onsdag gikk væpnet politi til aksjon mot en leilighet i Apeltun-området på Nesttun.

— Vi har forsøkt å pågripe en etterlyst person, men mannen var ikke på denne adressen, sier politiinspektør ved Bergen Sør politistasjon, Norvald Visnes .

Som på film

Naboene i området opplevde den væpnede aksjonen som svært dramatisk.

— Det var helt surrealistisk, som tatt ut av en film, sier en nabo i området.

Han forteller at han hørte noen utenfor soveromsvinduet sitt rundt klokken 24. Da han åpnet vinduet, sto det åtte væpnede politimenn med skuddsikre vester utenfor.

— Pulsen var i 200. Min datter på to år lå og sov i soverommet, og min åtte år gamle datter lå i rommet ved siden av, sier han.

«Er alle ladet»

Familiefaren forsøkte å få kontakt med politiet, men de svarte ikke.

— Så hørte jeg bare en av politimennene si: «Er alle ladet? Er alle ladet?». Jeg ble veldig nervøs, og jeg visste fremdeles ikke hva som foregikk, sier han.

Rundt klokken 02.00 kom ifølge naboen politimennene tilbake til bilene sine og tok av seg hjelmer og vester.

— Jeg toget ut og spurte politiet igjen om hva som skjedde. Det eneste han sa, var at jeg kunne gå inn og legge meg igjen, og at faren var over. Utover det hadde han ingen kommentar, sier han.

Ingen dramatikk

Politiet i Fana bisto Bergen Nord politistasjon.

— Aksjonen var i forbindelse med en sak som vi har under etterforskning. En kar er utsatt for vold, han er banket opp. Vi har ikke pågrepet mannen, men vi er i dialog med ham, sier leder for etterforskning ved Bergen Nord politistasjon, Nils Inge Romslo.

Voldsepisoden skjedde natt til lørdag et sted i Åsane. Offeret tilhører et rusbelastet miljø.

Politiet bevæpnet seg utfra kjennskap til vedkommende som skulle pågripes.

— Det er ingen dramatikk rundt dette. Politiet har vært på jakt etter en mann og har sjekket om vedkommende var i en leilighet, sier operasjonsleder i Hordaland politidistrikt, Frode Kolltveit.