— På bakgrunn av en trusselvurdering ble det pågrepet to personer. Disse er tatt inn til politikammeret, sier jourhavende jurist Ole Mevatne.

Politiet har nå avsluttet de tekniske undersøkelsene på stedet. Det ble av politiet holdt vakt ved boligen for at disse skulle få arbeidsro.

— Det er satt på plombering og døren er avlåst. Saken går nå til etterforskning og er avsluttet fra operasjonssentralens side, sier operasjonsleder Knut Dahl-Mikkelsen.

Har du tips i saken? Send e-post til 2211@bt.no!

Mannen som er født i 1985 skal være en kjenning av politiet. Kvinnen er ifølge Mevatne i samme alder.

Meldinger om våpen

Grunnen til at politiet bevæpnet seg, var at de hadde fått meldinger på at det var oppbevart våpen i huset. Aksjonen gikk rolig for seg, melder politiet på Twitter.

— Det er opprettet sak, og de to blir avhørt i morgen. Så får vi se hva som skjer videre, sier Mevatne.

Pågripelsen fant sted etter at det forelå en konkret anmeldelse mot de to personene. Anmeldelsen kom inn torsdag ettermiddag, og politiet reagerte dermed raskt før de slo til mot adressen i Sædalen.

- Hørt mye bråk

Ifølge BTs reporter på stedet skal de to personene ha blitt pågrepet i et rekkehus. Vinduer skal være knuste og kriminalteknikere er til stede for undersøkelser.

En av naboene bemerker at det skal ha vært mye bråk fra huset tidligere. Gjenstander skal også ha blitt kastet ned fra verandaen, og det ligger skrot og søppel rundt eiendommen.

— Men vi har aldri følt oss truet, sier naboen.

Fem politibiler

Flere naboer var vitner til kveldens politiaksjonen.

— Jeg våknet av at det smalt i bildører. Da jeg tittet ut, så jeg fem politibiler utenfor her. Vi aner ikke hva som har skjedd, sier nabo Magne Schmidt til BT.

Han forteller at dette normalt er et rolig område hvor unger leker i gatene.

TO TATT: Væpnet politi rykket ut til en bolig i Sædalen torsdag kveld. To personer ble pågrepet.
ODD E. NERBØ