En stor politiaksjon har pågått store deler av natten etter uklare meldinger fra et hyttefelt i Austrheim. Ved ett-tiden fikk politiet en telefon fra fire kamerater på en hytte på Lauvøy.

– De fortalte at de så en mann som stod på en haug og veivet med en kjepp eller liknende, og at han trakk seg bort da de prøvde å få kontakt, sier politiførstebetjent Terje Hilland ved Lindås og Meland lensmannskontor.

– Gjenstand i hendene

Kameratene skal også ha sett lys i en hytte i nærheten. De kontaktet eieren av hytten, som sa at det ikke skulle være noen der. Senere fikk politiet melding om at det ble sett to personer, og at den ene hadde noe i hendene. Melderen fryktet at det kunne være et våpen. Da slo politiet alarm.

En av personene skal ha kommet helt bort til hytten der kameratene oppholdt seg. Det ble banket på døren, og da kameratene spurte hvem det var, fikk de ikke svar.

– Politiet rykket ut både fra lensmannskontoret og fra sentrum, og det ble gitt bevæpningsordre, sier Hilland.

Innbrudd og hærverk

Senere på natten fikk politiet melding om at det var gjort hærverk i flere hytter.

– Klokken halv fem ble det meldt at politiet hadde kontroll på én person som blødde. Han har trolig vært inne i flere hytter hvor det ble funnet blodspor. Han ble kjørt til Bergen og fremstilt for legevakt, sier Hilland.

Den 25 år gamle mannen hevdet at han hadde vært sammen med en navngitt person som også var skadet. Dermed rykket Luftambulansen ut for å lete.

Da den navngitte personen ble kontaktet, forklarte han at han ikke hadde vært med 25-åringen siden i går kveld. Luftambulansen gjorde ingen funn. Det ble heller ikke funnet noen våpen under aksjonen.

Siste nytt i saken er at 25-åringen klokken 09.30 ble sendt fra legevakten til politiarresten. Det er foreløpig ikke tatt stilling til om mannen skal fremstilles for varetektsfengsling.