Klokken 20.36 tirsdag kveld fikk politiet melding om tre mistenkelige personer i nærheten av Arken i Åsane.

— Et vitne meldte fra om at de skulle ha et geværlignende våpen. De skal ha siktet mot motorveien med våpenet. Vår patrulje på stedet bekreftet mistanken, sier operasjonsleder Svein Lyssand i Hordaland politidistrikt til bt.no.

Politiet fikk tillatelse til bevæpning for sin egen sikkerhet.

— De tre personene skilte lag. En ble stående igjen og ble pågrepet der. De to andre ble pågrepet på broen over motorveien mot Rolland, sier Lyssand.

- Hadde de våpen?

— Ja, det er funnet et våpen. Det er usikkert som det er ekte eller en kopi. Ingen er skadet eller skal ha følt seg truet av mennene, sier operasjonslederen til bt.no klokken 21.15.

Det er onsdag morgen klart at våpenet er en kopi, men politiet visste ikke det i forkant av pågripelsen.

— Det vet vi aldri før vi har fått kontroll over situasjonen og selv våpenkyndige personer ser ikke alltid forskjell. Alle tre mennene er godt kjent av politiet. Den ene var også i besittelse av litt hasj. Ellers var det ikke noe dramatisk ved selve pågripelsen, sier politibetjent Harald Windheim ved Bergen nord politistasjon.

— Vi har beslaglagt et luftvåpen. Tre menn er pågrepet. Den ene er 38 år, den andre er 48 år, mens den tredje har vi ikke data på enda, sier operasjonsleder Erik Gjesdal i Hordaland politidistrikt til bt.no.

SKURET: Her ved dette skuret ved Arken ble personene først observert.
Even Hekland