Politiet fikk melding fra AMK om knivstikkingen klokken 19.11 lørdag kveld.

— Vi fikk melding om slåsskamp mellom noen personer og en del blod. Det ble senere meldt om en kniv, derfor bevæpnet vi oss, sier operasjonsleder Preben Wallestad i Hordaland politidistrikt til bt.no.

Alvorlig skadet

Politiet rykket ut med væpnet aksjon til leiligheten i Lyder Sagens gate. Da de kom til stedet fikk de ifølge Wallestad hurtig kontroll over situasjonen.

— En mann ble pågrepet på stedet, en mann var hardt skadet og ble kjørt til Haukeland og en kvinne hadde lettere skader, sier operasjonslederen.

Personen som ble ble kjørt til Haukeland med store stikkskader er en 21 år gammel mann.

Akuttmottaket ved Haukeland universitetssykehus opplyser til bt.no ved 20.30-tiden at mannen er alvorlig skadet og behandles ved intensivavdelingen.

Søndag formiddag var statusen til 21-åringen endret til lettere skadet.

I avhør

Mannen som ble pågrepet, er 48 år og hadde også skader. Han ble kjørt til behandling på legevakten og for blodprøve.

Søndag formiddag er mannen fortsatt i fengslig forvaring

— Vi tar godt vare på ham. Det blir en løpende vurdering hvor lenge vi holder ham. Han er til avhør nå, sier politiadvokat Jan-Inge Raanes til bt.

Åstedet i Bergen sentrum ble avsperret lørdag.

— Vi varslet kriminalteknisk seksjon som rykket ut for å sikre kriminaltekniske spor og igangsette etterforskning, sier Wallestad.

Blødde kraftig

Politiet skal ha oversikt over forholdet mellom mannen (48), kvinnen (50) og mannen (21) som var i leiligheten, men ønsker ikke å gå ut med dette av hensyn til etterforskningen.

En nabo forteller til bt.no at den skadde personen blødde kraftig.

Ifølge naboen kom politifolk med skjold og batonger ut igjen fra huset ved 19.40-tiden.

Det er usikkert om det er funnet en kniv på stedet.