Bevæpnet med et 22 kaliber salonggevær gikk en 22 år gammel mann fra Meland rundt natt til lørdag og fyrte av et stort antall skudd mot en rekke mål i umiddelbar nærhet av et boligfelt på Mjåtveit.

Elleve kuler traff bensinstasjonen Frekhaug Bilsenter, skriver avisen Nordhordland på sine nettsider. Ytterligere fem kuler smalt inn i Frekhaug trevare.

Tilfeldige mål

Politiet tror at målene var tilfeldige, men ser meget alvorlig på saken. — Dette er ikke noe vi liker nattestid i et boligfelt, sier politioverbetjent Svein Fammestad ved Lindås og Meland Lensmannskontor til bt.no.

— Det er antagelig skutt flere ganger enn det vi har oversikt over. Vi har funnet kulehull i førerhuset på et vogntog som sto i området, forteller Fammestad.

— Vi vet jo ikke hvor målrettet det er skutt. Vi vet hva som er truffet, men ikke hva som ikke er truffet. Det kan jo være virkelig farlig hvis han for eksempel har skutt i luften.

Innrømmer våpentyveri

22-åringen ble pågrepet lørdag ettermiddag. Under ransaking hjemme hos mannen fant politiet våpen og ammunisjon. - Det dreier seg om flere hundre patroner, sier Svein Fammestad.

Overfor politiet har den pågrepne innrømmet at han sto bak skytingen. Frustrasjon av personlige årsaker er oppgitt som motiv. Han var også påvirket av alkohol.

Under avhør har Melands-mannen også innrømmet at han, sammen med enn 22 år gammel sambygding, sto bak våpentyveriet fra Meland skyttarlag for en måned siden. Også sambygdingen har tilstått våpentyveriet. Fem av de seks savnede våpnene har kommet til rette.

Begge mennene er nå løslatt fra varetekt, men etterforskningen er ikke avsluttet. Fortsatt er ett av de stjålne våpnene ikke funnet.