29.september i år gikk tyver inn i en bolig som ligger på en av Fanas mest fasjonable adresser. De plukket med seg ni forskjellige pistoler, rifler og hagler fra boligen. I tilegg stakk de av med diamanter og smykker, men det er først og fremst våpnene som nå er på avveie i et kriminelt miljø, som nå utgjør Fana-politiets hodepine.

— Vi er helt i starten av etterforskningen og kan ikke uttale oss foreløpig, sier etterforskningsleder Per Størksen.

Politiet har varetektsfengslet en 24-åring i saken.

Lørdag 16.oktober ble han pågrepet av politiet etter at han hadde opptrådt truende overfor butikkpersonale på Nesttun senter.

I sekken fant de en ladet Smith and Wesson med fire patroner. Våpenet stammet fra boliginnbruddet og 24-åringen er nå siktet for innbruddet, men mistanker at det kan være flere medsammensvorne.

Gulating lagmannsrett ga mandag politiet medhold i å holde 24-åringen fengslet i fire uker.

Frem til 4. november må han sitte i fullstendig isolasjon.

Politiet mener 24-åringen vil kontakte dem som har våpnene om han blir løslatt eller slipper å sitte isolert i fengselet. Noe lagmannsretten støttet

«Lagmannsretten viser som tingretten at det er flere involverte i saken og ser det som sannsynlig at siktede ellers vil kommunisere med disse gjennom andre innsatte, » heter det i kjennelsen.

Politiet mener også at de trenger mer tid på å etterforske saken. Og at viktige bevis vil gå tapt om 24-åringen løslates.

Mannens forsvarer, advokat Carl-Christian Grythe Hoff, mener siktede må løslates.

Overfor Gulating lagmannsrett fremhever advokaten at 24-åringen har tilstått tyveriene og at det vil være utenkelig for ham å kontakte de som har våpnene.

– Jeg har ingen kommentar til saken, sier Grythe Hoff.