RUNE CHRISTOPHERSEN

41-åringens uforstandige omgang med softgun-våpenet utløste tirsdag en stor aksjon der 10-15 bevæpnete politifolk rykket ut til Birkelundsbakken for å uskadeliggjøre mannen.

Mannen er domfelt hele tretten ganger tidligere, herav syv ganger for vold og trusler. I 2000 ble han dømt til fengsel i to og et halvt år for legemsbeskadigelse og trusler mot politiet. For tiden venter han på å sone en dom på ett år for vold mot samboeren.

I dag møtte 41-åringen opp som en angrende synder i Bergen tingrett, og beklaget at han hadde skapt frykt blant politifolkene som kom til boligblokken tirsdag formiddag.

Det tok imidlertid ikke retten hensyn til, og varetektsfengslet mannen for fire uker på grunn av gjentakelsesfare.

41-åringen har forklart at han oppsøkte en nabo for å få tak i en person som skyldte ham penger. Kvinnen i leiligheten følte seg truet, og ringte politiet.

— Da politiet kom frem, var min klient gått tilbake til sin egen leilighet, og situasjonen var rolig. Han føler det urettferdig at de ville sette ham i fyllearresten, sier forsvarer, advokat Jannicke Fløystad.

41-åringen har forklart at han ville bli kvitt politiet og få fred. Han innrømmer å ha gått ut på balkongen og skutt i luften med softgun-våpenet. Men han nekter for å ha rettet det mot noen eller kommet med muntlige trusler.

Påtalemyndigheten mener på sin side at mannen tok ladegrep og rettet våpenet mot politifolkene, før han ropte at han skulle skyte dem hvis de kom innenfor døren.

I tillegg til dette er han siktet for kjøring i beruset tilstand. Dette forholdet skal ha funnet sted bare en drøy uke etter at han slapp ut fra soning forrige gang.

41-åringen godtar ikke fengslingen, og spørsmålet skal nå behandles av lagmannsretten.