Politiet rykket inn i kasernen klokken 01.15 etter at de først hadde kuttet strømmen og utløst brannalarmen.

— Ingen personer kom ut da alarmen ble utløst. Vi har nå avsluttet søket, uten å ha gjort noen funn, sier operativ uteleder ved Hordaland politidistrikt, Bengt Angeltvedt, til bt.no ved 04.30-tiden i natt.

Motstridende meldinger

Smellene ble meldt ved 21.00-tiden. Flere tilstedeværende var overbevist om at det dreide seg om skudd.

— Men vi har fått motstridende meldinger. Noen mener det var to skarpe smell, andre har sagt at det var mer dumpe lyder, opplyser Tore Salvesen ved Laksevåg lensmannskontor.

Forsvaret la en jernring rundt hele militærbasen, og et massivt oppbud av bevæpnet politi tok oppstilling rundt kassernen.

— I etterkant av smellene kom det minst elleve personer ut av bygningen, forteller Salvesen.

Politiet antok at det befant seg flere personer i kassernen, og avventet aksjonen i fire timer før de slo til. Men militærforlegningen viste seg å være tom.

— Vi tror det er mennesker der inne. Hvor mange er umulig å si. Det kan være to eller 20, sa informasjonsansvarlig Gunnar Vetlejord til bt.no ved 01-tiden.

Nytt søk

I dag tidlig gjennomføres et finsøk av kassernen, blant annet med tanke på å lete etter skuddspor. Det vil også bli søkt med hunder i områdende rundt kassernen.

— Vi vet foreløpig svært lite om hva som har skjedd, sier Salvesen.

Admiral Jan Jæger, sjef ved Haakonsvern, sier han ikke har vært lignende episoder ved marinebasen så lenge han har vært der.

— Dersom dette viser seg å være en spøk av noe slag, kommer de involverte til å få merke det, garanterer han.

Enormt politioppbud

bt.no talte syv eller åtte politibiler i området. Operativ uteleder Angeltvedt vil imidlertid si noe om hvor mange som deltok.

De tilstedeværende i nabokassernen ble evakuert.

— Det er en spesiell situasjon, når det er så mange væpnede personer samlet på et lite område. Vi tar alle forholdsregler, sa vaktsjef Karsten Rongved ved Hordaland politikammer til bt.no like før midnatt.

Ut på natten kom det mange soldater tilbake til basen etter å ha vært på fest. Disse ble innkvartert på befalsmessen «Briggen» over natten.

VET LITE: Kommandør Åsmund Andersen informerte pressen utenfor porten til Haakonsvern i natt.
FOTO: ØRJAN DEISZ