Aksjonen begynte allerede ved 17.30-tiden torsdag, opplyser Hordaland politidistrikt. En psykisk ustabil mann gikk rundt i bygden med det som skal ha vært to skytevåpen: en revolver og en pistol.

Mannen, som er i slutten av 40-årene, ble pågrepet uten dramatikk klokken 23.15, ifølge politiet.

— Ingen ble skadet under pågripelsen, sier operasjonsleder Svein Lyssand i Hordaland politidistrikt til bt.no.

Mannen sitter nå i fengslig forvaring i Bergen og vil bli avhørt i løpet av dagen.

- Truet med våpen

Vitner forteller til bt.no at mannen tok ladegrep og rettet pistolen mot en person på den lokale bensinstasjonen Best. Våpenmannen skal deretter ha sagt at han trengte hjelp.

Mannen skal ha vist seg med skytevåpnene flere steder i bygden, blant annet på Kvam Motorsportsenter. Han skal ikke ha avfyrt skudd.

Våpendesperadoen forskanset seg til slutt i sitt eget hus. Politiet vurderte situasjonen som så farlig at de hentet inn væpnede mannskaper fra Bergen.

— Det er mye politi her med våpen og skuddsikre vester, sa et vitne til bt.no ved 20-tiden.

Våpenmannen ble sett utendørs i bygden, fortsatt med våpen i hendene. Politiet ga bygdefolk beskjed om å holde seg innendørs.

Omringet

Sent torsdag kveld var våpenmannens hus i Steinsdalen i Norheimsund fullstendig omringet av væpnet politi. De var sikre på at han befant seg der inne.

Politiaksjonen har vært godt synlig i bygden det meste av kvelden, og bt.no fikk en rekke tips. Vi valgte å følge politiets oppfordring om ikke å omtale dramaet før politiet fikk kontroll.

— Vi har ikke hatt kontroll på ham hele tiden, sier operasjonsleder Asbjørn Andersen.