— Jo, riktig flott, sa parksjef Sissel Lerum da hun i går ettermiddag fikk se fontenen danse vannballett i nordavinden, atten meter til værs.

Men foreløpig var det bare snakk om en testsprut, for at parksjefen og hennes medarbeidere fra Grønn etat skulle kunne erklære fontenen premiereklar.

For på selveste sankthansaften skal byrådsleder Monica Mæland offisielt skru opp for byens nye fontene, som kjent beredvillig sponset med 1,3 millioner kroner og gitt av BKK i anledning kommunens minimalistiske økonomi.

Ved Smålungeren i går kunne Sissel Lerum sammen med sjefplanlegger Mogen Lock Hansen og anleggsleder Kjartan Litland konstatere at nyefontenen ikke er ulik 40-åringen som ble kondemnert i fjor, men at den samtidig spruter både mer og høyere.

— Et flott uttrykk, fontenen er jo et av byens identitetsmerker, sa Lerum om det hun testså. Og etter noen minutters vanndans kunne fagfolkene fra Bereko AS strupe tilførselen av smålungersvann. Neste gang bergenserne får anledning til å se fontenen stikke til værs blir sankthansaften klokken 16.30, da Monica Mæland skal by opp til vanndans.

Og deretter blir det fontene i Smålungeren ca. 20 timer i døgnet, forhåpentligvis året rundt så lenge vannet holder seg isfritt.

Om kvelden og natten belyst av 36 lyskastere.

En ny lysdans, det!

BJØRN DJUPVIK