Renate Medby i 52 kilosklassen var først ut. Hun møtte den regjerende europamesteren fra Tønsberg i mai, russeren Sofia Otsjigava og ble et nummer for liten.

– Renate bokset bra, men var sjanseløs. Hun tapte så klart som 34-10. Det var klasseforskjell, det må jeg bare innrømme, sa Kitel etter kampen.

Deretter var det Henriette Birkeland Kitel sin tur. Hun gikk i ringen mot indiske Prabha Aswathy i 57 kilosklassen. Den norske jenta ble tatt litt på senga i den første runden og lå raskt under med fire poeng.

Hun klarte å snu kampen i annen— og tredje runde, men fikk ikke uttelling på det rent poengmessig. Den indiske jenta begynte med mye holding, treffere i bakhodet og svært uren boksing. Dermed tapte Kitel kampen med tre poeng, 20-23.

– Henriette har aldri vært så skuffet etter en kamp tidligere. Akkurat nå er hun langt ned, sa ektemann og trener Martin Kitel til NTB.

Bowling

Ingrid Egner i 60 kilosklassen møtte koreanske Kang Kon-hui. Hun åpnet veldig bra og ledet med fire poeng etter den første runden, men var uheldig og slo skulderen ut av ledd etter å ha sklidd på kanvasen i annenrunden.

– Ingrid sa hun ikke hadde vondt eller merket noe til den lille skaden, men hun ble redusert etter uhellet. Det sto uavgjort 10-10 etter at annen runde var over. I tredjerunden slo hun så å si ikke med høyrearmen i det hele tatt og tapte så klart som 11-19, sa Kitel.

– Akkurat nå er vi langt nede alle sammen, og personlig har jeg mest lyst til å begynne med bowling. Det var ikke moro i det hele tatt. Henriette (Kitel) sier hun aldri har vært så langt nede i hele sitt liv.

– Men vi har to utøvere til som skal i aksjon tirsdag. Det er Cecilia Brækhus og Kari Jensen. Det blir dem vi må sette vår lit til nå, sa Kitel til NTB etter de første innledningskampene mandag.

Cecilia Brækhus som bokser i 63 kilosklassen vant EM-tittelen i Tønsberg i mai etter glimrende boksing. Hun skal ut mot en motstander fra Tyrkia, mens Kari Jensen har fått canadisk motstander i sin første VM-kamp.