Russerne må ha humoristisk sans, for den flytende, iskalde basen i evig bevegelse kaller de «Borneo». Sannsynligvis fyrer de godt!

Gerd Inger Holmen som vokste opp i Bærum, har bodd i Bergen i to år nå. Hun studerer økonomi ved Samfunnsvitenskapelig fakultet ved Universitetet i Bergen. Målet hennes er å bli siviløkonom.

Lørdag 6. april, på 22-årsdagen, reiser hun fra Bergen. Om det blir noen feiring tviler hun på, men kvelden skal hun tilbringe i Longyearbyen sammen med en internasjonal gruppe på 10 andre deltakere som skal være med ut til polpunktet neste dag.

Vant reisen

Gerd Inger Holmen vant reisen i en landsdekkende reklamekampanje som V6 har kjørt i dagligvarebutikkene og på TV. De andre deltakerne får turen som en bonus gjennom arbeidsgiver, opplyser kampanjebyrået som står bak reklamen.

— Jeg satt på kantinen da en venninne delte ut noen kort hun hadde hentet. Vi skulle svare på noen spørsmål og sende inn svarene på SMS, ganske enkle greier i grunnen. Merkelig nok ble jeg plukket ut. Først ringte de og fortalte at jeg hadde vunnet Rottefella-bindinger. Samtidig fikk jeg noen spørsmål om hvor gammel jeg var, om jeg kunne gå på ski osv., og beskjed om at jeg fortsatt var med i hovedtrekningen. Da øynet jeg et lite håp, sier hun, og legger til:

På ski til polpunktet

— Jeg hadde aldri spandert 100.000 kroner på noe slikt, men det blir sikkert gøy dette, så jeg får gripe muligheten når den dukker opp.

Søndag 7. april flyr gruppen med helikopter det lange strekket ut i isen, nesten til polpunktet. Det aller siste stykket ut til basen skal de bruke beina, skituren tar ca. fire timer. Her ute skal gruppen overnatte på den russiske meteorologibasen, før returen går på samme måten tilbake til Svalbard. 9. april er hun igjen i Bergen. Forhåpentligvis er våren og varmen kommet til Bergen da.

Børge Ousland skal lede 100.000 kroners-turen. For han er slike opplevelsesturer nå blitt en del av inntektsgrunnlaget.

GERD INGER HOLMEN har vunnet en tur til Nordpolen, der Børge Ousland er reiseleder.
FOTO: ØIVIND ASK