VM-seieren kom ikke uventet på Ivar Bern.

— Jeg har i åtte måneder ventet på å vinne, og har vært 99 prosent sikker på at det skulle gå bra. Når det nå endelig skjer, er det ganske kult.

17 personer fra flere land var med i finalen som startet 8. mars 2002. Alle spiller mot alle, og spillerne faller fra etter hvert. Selv avsluttet Bern sine parti allerede i mars i fjor, men siden ingen lå an til å ta han igjen, var han trygg på seier.

Bergenseren har drømt om å bli verdensmester siden han startet med postsjakk som 19-åring. Og nå kan han heve trofeet, et sølvfat med inngravert sluttabell, over hodet. For postsjakk er ikke en sport man blir rik av å være god i. Selv ikke porto blir dekket. Med opp til 40 trekk hver mot 16 motstandere, blir det Posten som stikker av med pengene.

Og nå må Posten vike for ny teknologi. Faktisk har internett vist seg å være så effektivt at VM-finalen som startet etter Berns finale allerede kåret en vinner for lenge siden. Der foregikk nemlig alt på e-post.

Les mer om sjakkverdensmesteren i søndags-BT

LITT AV EN KORTSTOKK: Bergenske Ivar Bern (38) ble fredag verdensmester i postsjakk. Det ble mange postkort og frimerker.
RUNE NIELSEN