En sen julikveld i fjor, rett før 36-åringen skulle til å gå inn på Rema 1000 i Fjøsangerveien, ble han stoppet av en politibetjent som forklarte at de nettopp hadde fanget ham inn i en laserkontroll.

Betjenten slo fast at de hadde målt ham til 108 kilomoter i timen i 60-sonen.

36-åringen nektet, og kjente seg overhodet ikke igjen i målingene til politiet.

Frikjent i tingretten

Saken endte i retten, hvor 36-åringen i januar i år ble frikjent. Politiet anket saken til Gulating lagmannsrett, men heller ikke denne gangen får politiet medhold.

Lagmannsretten skriver i en fersk dom at de ikke kan se bort fra at tiltaltes forklaring om hastighet og plassering i veibanen kan være riktig, og at målingen politiet foretok kan ha vært av en annen bil enn den tiltalte førte.

Dermed har 36-åringen to ganger fått rettslig medhold i sin kamp mot politiets anklager om råkjøring i Fjøsangerveien.

36-åringen har lite godt å si om politiets håndtering av saken, men nøyer seg med en kort kommentar etter frifinnelsen.

–Politiet målte feil bil. Mer er det ikke å si.

Kjedelig for politiet

Jan Gunnar Bøe, lederen for politiets trafikkavdeling, sier han har liten tro på at politiet har målt en annen bil.

–Jeg tror betjentene har målt rett bil. Det som har skjedd i denne situasjonen er at bilføreren ble borte et øyeblikk, etter at han helt umotivert skiftet felt og kjørte inn avkjørselen til Rema 1000. Dermed har det blitt rom for tvil, sier Bøe.

Han sier at saken er kjedelig for politiet.

–Det må ikke bli slik fremover at vi får et lass med klager på lasermålinger. Vanligvis skal det være umulig å klage på en lasermåling. At det lyktes denne gangen, skyldes at omstendighetene ikke var slik de pleier siden vi mistet bilføreren av synet en kort stund, sier Bøe.

Jan Gunnar Bøe understreker at de tar Lagmannsrettens avgjørelse til etterretning, og at de i nærmeste fremtid kommer til å evaluere saken, med det mål å bli endre bedre på den jobben som gjøres i trafikken.