— Dette kommer til å bli helt sinnssykt, sa Lars Henrik Hjellestad, en av guttene på russebussen Flekken rett før det braket løs.

Og det ble det. Med et 13 meter høyt høyttalertårn imponerte guttene dommere og rundt 12.500 russ i Kongeparken i helgen, og stakk av med årets lydpris.

— Når dommerne gikk rundt for å høre på lyden, kom de tilbake til oss for å høre en gang til. De smilte og ga tommelen opp før de gikk. Da skjønte vi at de var fornøyd, sier Ole Bjørn Helland.

I semitrailere fra Danmark

Helland forteller at lydanlegget ble kjørt i tre semitrailer fra Danmark til Stavanger. Onsdag morgen klokken syv presis, sto guttene klar til å begynne og rigge. Riggen var 15 ganger 15 meter på bakken, og 13 meter høy. Den hadde også 60 bevegelige lyskastere og 40 strober.

— Foruten tre russebusser som hadde en rigg sammen, hadde vi den største riggen som har vært på landstreffet noensinne. Bare strobene gikk på 120.000 watt.

photo5.jpg
Privat

Guttene i russebussen bestemte seg for å ha en stor rigg allerede i 10 klasse. Og da de fikk et godt tilbud fra et firma i Oslo, slo de til.

— Det var god stemning og mange tusen forann scenen da vi mottok prisen. Etterpå var det tilbake til vår rigg, hvor det var smekkfullt, sier han.

Fredag hadde guttene hyret inn DJHerman Lucaog DJ SpHellemann. Lørdag sto det engelske bandet Modestep på scenen.

Lyd for Koengen

Høyttalerne guttene brukte er av typen K1, som artister som Madonna, Robbie Williams og Bruce Springsteen turnerer med. 24 høyttalere av denne sorten er nok til å fylle Koengen med konsertlyd. Guttene hadde 20 høyttalertopper og 12 subber.

— Det er et saftig system for å si det sånn. Det spørs litt hvor langt man skal kaste lyden og hvor jevnt man skal dekke publikum, men dette kunne de spilt på Koengen med, sa John Idar Bakke, som jobber for importøren av høyttalerne i Norge til Bergens Tidende forrige uke.

— Mange vil påstå at det er verdens beste høyttalere. Vi har jobbet lenge for dette og hadde bare lyst til å gå for alt når vi først gjorde det, sier Helland.

Men guttene slapp å rigge det store anlegget ned igjen.

— Vi hadde heldigvis leid inn et fotballag fra Stavanger som rigget det ned. Vi satt i solen og så, sier han og legger til:

— Vi hadde en hviledag søndag, men nå er det på an igjen.

photo1.jpg
Privat
photo2.jpg
Privat