— Vi er veldig fornøyd med at vi har klart å gjennomføre dette, at det endelig ordnet seg til slutt, sier Knut Greve Rokne, en av de 27 russeguttene fra Fana Gymnas som står bak bussen «The Last Trip».

Den opprinnelige bussen deres fikk sin siste ferd allerede første helg i russetiden, da den tok fyr på motorveien på vei mot Åsane. 22 russ berget seg ut av den brennende bussen.

En uke senere hadde de nedslåtte russeguttene skaffet ny buss, med hjelp fra sponsorer.

Vant to kåringer

Og i helgen var de klare for et av russetidens høydepunkter: Landstreffet i Kongeparken i Rogaland.

På treffet kåres beste bidrag i en rekke kategorier, fra beste buss til beste låt.

På tross av startvansker i russetiden gjorde «The Last Trip» det skarpt i kåringen, med seier i kategoriene «beste lys» og «beste live».

— Stemningen er helt på topp. Årets lys følte vi var en selvfølge, vi hadde blant annet lasere som lyste opp navnet på bussen på fjellet ved parken. Men at vi også vant årets live er uvirkelig. Vi trodde ikke vi skulle få to priser, sier Rokne.

LYSTE OPP: Navnet til russebussen kunne leses på fjellet ved Kongeparken.
PRIVAT

Utstyret til lysshow og liverigg var ikke med på bussen som brant.

— Dette leveres av et selskap nede i Rogaland, og er kun til bruk på treffet i Kongeparken, forklarer Rokne.

En halv million

Av et totalbudsjett på rundt to millioner kroner, anslår han at en drøy halv million gikk til opplegget som ga dem prisene.

- Var det verdt det?

— Det er mye penger. En kunne fått en fin leilighet hvis en stilte i banken med fast jobb og denne summen som egenkapital. Men vi er mange som er sammen om dette, og vi har selv jobbet for å tjene pengene. Og det er sinnssykt gøy når en får oppleve noe sånt, sier han.

Etter en tøff start, ser Fana-russen nå frem til en lysende russetid.

— Det var en positiv overraskelse med alt vi fikk til rett før vi reiste til Kongeparken. Så nå ser det ut som det blir bra likevel. De neste to ukene blir morsomme, sier Rokne.