Alexander Thorsen Presttun (15) fra Breistein vant Vestlandsmesterskapet i både rallycross og bilcross for juniorer i helgen, men gleden ble kortvarig. Natt til i går brøt tyver seg inni familiens bil, og stjal sykkelen hans verdt 10.000 kroner.

Helgens fartsfest på Eikås Motorsenter ble en gigantsuksess for 15-åringen Alexander Thorsen Presttun fra Breistein. Han stilte i juniorklassen i både bilcross og rallycross, og rasket like godt med seg gull i begge disiplinene.

Men natt til i går ble glede til fortvilelse. Tyver brøt seg inn i familiens Toyota Hiace-varebil, som sto parkert på motorsportsenteret. De stjal både kjøreutstyr, og Alexanders sykkel, en Cannondale Chase 3, til en verdi av 10.000 kroner.

Rød og svart

– Jeg bruker sykkelen mye, og det er en spesiell sykkel, som brukes til ekstremsport, til hopping, og til å kjøre i fjellet. Det er utrolig bittert, for jeg brukte konfirmasjonspengene på denne sykkelen, forteller Alexander.

Sykkelen, som er av merket Cannondale, er en kraftig ekstremsykkel med dempere og lavt sete. Sykkelen er kraftig rød, med svarte felger og svarte dempere.

Alexander viser seg som svært lovende innen motorsport. I helgens Vestlandsmesterskap gjorde han som sagt rent bord, i det som kun er hans andre år i sporten. Syklingen er mer hobby. Da andre går tur i fjellet, tar han sykkelen, og sykler ned bratte fjellskrenter.

– Syklingen er utrolig gøy, og jeg håper sykkelen kommer til rette igjen. Jeg har ikke penger til å kjøpe meg en så god sykkel igjen, sier han til Åsane Tidende .

Andreas Isaksen