– De første vinnerne er Erlend Salvesen Njølstad (17) og Heidi Kristine Vintermyr (17) fra Danielsen videregående skole, sier Øystein Michelsen, konserndirektør for Undersøkelse og Produksjon i Norge. Han fortsetter:

– Den andre vinneren er Torill Grimstvedt Gloppen (17) fra Skeisvang videregående i Haugesund.

Premien er helikoptertur til Nordsjøen og 15.000 kroner hver. Både Erlend og Heidi tenker å spare pengene og bruke noe til ferietur. Torill gjorde mesteparten av oppgaven to-tre dager før fristen:

– Det var ikke helt forventet det her, jeg vet ikke hva jeg skal bruke pengene på ennå, sier hun.

Temaet for årets oppgave var energi og miljø. Det var både kjemi— og fyikkoppgaver. En av oppgavene gikk ut på regne ut den kjemiske prosessen som foregår i en kamel når fettet blir omdannet til vann.

Danielsen serievinnere

Lærerne i kjemi og fysikk fra Danielsen vgs gratulerer:

– Dette var kjekt, sier Anne E. Haga og gir elevene klemmer.

– Bortsett fra i 2003 har elever fra Danielsen vært blant vinnerne av StatoilHydro-prisen, sier Sigmund Dyrhovden.

StatoilHydro arrangerte konkurransen for første gang i 2002 for Hordaland og Sogn og Fjordane. Siden 2007 har konkurransen vært åpen for elever i andre klasse allmennfaglig studieretning/realfag. Prisen blir delt ut i samarbeid med VilVite-senteret i Bergen. Målet er å stimulere interessen for realfag:

– I turbulente tider er det høyere krav til kompetanse og løsninger, og vi må ha et langsiktig perspektiv på kunnskap, sier Øystein Michelsen.

Eirik Brekke