Utøveren fra Voss har konkurrert i mange år, men dette var første gang han syklet Skjærgårdsrittet. Et årlig ritt på 65 kilometer fra Bergen til Hellesøy arrangert av CK Sotra.

— Jeg har aldri syklet dette rittet før. Det var kjekt å være først over målstreken, sier Vethe.

Det kåres ikke en offisiell vinner av Skjærgårdsrittet, men Vethe vant spurten av dem som kom først til mål, og må dermed regnes som vinner.

1 time og 43 minutter

Vethe kom i mål sammen med en gruppe på rundt ti ryttere. Vinnertiden var 1 time 43 minutter og 7 sekunder.

— Vi stakk fra en del andre opp Bildøybakken, derifra samarbeidet vi i motvinden utover Øygarden og så ble det en spurt til slutt, sier Vethe.

Beste kvinne var Janne Olsen frå Åsane CK. Ho sykla på 1.54,58.

900 deltakere

Knappe 900 ryttere startet Skjærgårdsrittet som alltid blir arrangert annen pinsedag. Det inkluderer både de som konkurrerer og størstedelen som er mosjonister.

På 80-tallet hadde rittet 1700-1800 deltakere, men mandagens deltakelse på knappe 900 var en fortsettelse av stigningen rittet har hatt de siste årene.

— Det er veldig positivt at rittet har fått flere og flere deltakere de siste årene. Interessen for sykkelsport var laber en periode på 90-tallet, og da gikk det nedover, men nå har vi en enorm stigning og en stor interesse for sykling igjen, sier rittleder Audun Sekkingstad.

Han hadde ikke registrert noen ulykker da bt.no snakket med ham mandag ettermiddag.

— Heldigvis ser det ut som om vi ikke har fått noe særlig bruk for Røde Kors-mannskapet vårt, sier Sekkingstad.

ØYSTEIN VIK (ARKIVFOTO)