Fredag 28. januar kjører en Austin A40 Farina fra 1961 ut fra målområdet i Barcelona i Spania. Bilen skal være med på «Rallye Monte-Carlo Historique 2011». Bak rattet sitter John-Arild Risa fra Bergen. Ved siden av, kartleser Leif Brennhovd fra Øvre Eiker i Buskerud.

— Dette er et løp for gamle rallykjørere og gamle kartlesere. Gamle mestere som konkurrere mot hverandre, sier Leif Brennhovd.

Det er hundre år siden den første bilen deltok i Rally Monte-Carlo. Brennhovd og Risa var en av 24 biler fra Norge som deltok i klassen Historique. Totalt var det 328 lag med i denne klassen.

— Vi måtte mekke på bilen hver eneste dag. Det gikk faktisk bedre og bedre for hver dag vi fikset bilen, og vi kom oss i mål. Det er jo det som er målsettingen, sier Brennhovd.

Vant sin klasse

Brennhovd og Risa kom på 23. plass sammenlagt, men vant sin klasse for biler bygd før 31/12 1961 classe 1.

— Det er jo fryktelig moro. Vi kjørte den minste klassen med de eldste bilene, sier han.

De to nordmennene kjørte nærmere 240 kilometer og kom i mål natt til onsdag 2 februar klokken 02.15.

I grøften

Søndag 20. februar klokken 23.23 får politiet melding om villmannskjøring på Hylkje i Åsane. Like etterpå finner beboere den lille Monte-Carlo-vinneren i grøften. Politiet rykker ut, men føreren av bilen er borte og politiet klarer ikke å få kontakt med eieren av bilen.

Etter det bt.no erfarer, befinner eieren av bilen seg i Spania og har ingenting med utforkjøringen å gjøre. Kartleseren Brennhovd kjenner ikke til utforkjøringen. Personen som har ansvaret for bilen i Norge, skal heller ikke vite hvordan bilen havnet i grøften.

Vet du noe mer om denne bilen. Tips oss!