På grunn av en skulderskade har ikke Tommy Antonsen bokset NM siden han tok sølv i junior-NM i 2003. Med feber og influensa uken før comebacket fikk han ikke en optimal oppladning, men det var ikke det verste. For å gjøre ulykken komplett, pådro han seg så store muskelplager på grunn av all sengeliggingen at han gikk ned for telling med muskelvridning og store smerter i ryggen i semifinalen mot Aleksander Andersen lørdag.

To mot en i tredje

Men med intens kiropraktorpleie så ikke krigeren fra Bergen Sparta ut til å hefte seg ved smertene da han danket ut Simen Smaadal med nervepirrende 19-18 i finalen i 69-kilosklassen.

— Det var tøft de to første rundene, men da satte jeg opp farten og glemte ryggen. Det er jo tross alt bare NM-finale en gang i året, smiler vinneren.

Selv ikke da han fikk et slag i øyet rett før tredje runde var han i nærheten av å gi slipp på gullet.

— Jeg var litt bekymret da han sa at han så to av motstanderne. Da måtte jeg bare be han gå til midten av ringen og slå venstre høyre. En kan komme langt med det enkle, ler en fornøyd Bergen Sparta-trener Lars Risøy.

For bare halvannet år siden var det å gå boksekamp utenkelig for 22-åringen. På grunn av overtrening var den ene skulderen ubrukelig til fysisk utfoldelse.

Vil satse alt på boksingen

— Skaden gjorde at skulderleddet ikke ble skikkelig holdt på plass. Jeg kunne ikke holde mobilen mot øret i ti sekunder en gang før hånden falt ned, forteller Antonsen. I nesten to år har han sakte, men sikkert trent opp skulderen med hjelp av ukentlig fysioterapi. Antonsen medgir at de fire årene han har vært borte fra boksingen har tatt på.

— Det har vært veldig tungt. For meg er boksingen like viktig som mat. Det er den eneste sterke interessen jeg har, så da jeg ikke kunne bokse var det ikke mye som ble gjort. Det har vært fire bortkastede år, mener han

Antonsen har nå seks måneders utsettelse fra militæret. Nå håper han NM-gullet kan gi ham full fritakelse fra førstegangstjenesten.

— Jeg kommer til å søke om status som toppidrettsutøver. Om jeg får fritak fra militæret kan jeg satse på å trene boksing på permanent basis, sier Antonsen.