Jenten fra Hålandsdalen fosset inn til seier i helgens kretsmesterskap i sprint, til tross for problemene på standplass.

Selve resultatet var ikke så uventet. Ragnhild leder sin klasse i kretscupen i skyskyting, og forrige helg tok hun dobbelt gull i vestlandsmesterskapet.

– Men jeg trodde i hvert fall at jeg kom til å skyte litt bedre, innrømmer tolvåringen.

Bløt løype

Ragnhilds egen klubb, Hålandsdalen IL, sto for arrangementet av KM. På grunn av utbygging av løyper og standplass hjemme i Hålandsdalen, var rennet lagt til Sjusete i Norheimsund.

Utøverne som hadde tatt turen, var ikke heldige med været. Regn og småsludd gjorde snøen våt og myk, så forholdene var ikke maksimale.

– Det var veldig bløtt, det var tungt å gå og det gikk sent, medgir Ragnhild.

Samtidig synes hun alltid det er kjekt å være med på stevner, både for å konkurrere og for å være med de mange vennene hun har møtt gjennom skiskytingen.

Tolvåringen har gått på skiskyting siden hun var syv. Broren hennes gikk, og det fikk henne til å prøve også.

– Det er kjekt å gå på ski, og skyting er kjekt, selv om det av og til kan være litt vanskelig å holde våpenet i ro, smiler Ragnhild.

Liv Grete er forbildet

Skytingen er ofte det som er mest utfordrende med skiskyting. Å holde kroppen i ro når pulsen er høy etter å ha gått fort på ski, er ikke lett.

– Jeg prøver å gå litt rolig når jeg kommer inn til skyting, sånn at jeg får rolig pust. Og så prøver jeg å tenke på hva jobben min er. Rolig finger er viktig, forteller Ragnhild.

Noen ganger går det bra. I vestlandsmesterskapet skjøt jenten fra Hålandsdalen sitt første fulle hus på den ene serien sin. På den andre ble det bare to bom.

– Det er litt kjipt når du bommer mye. Da tenker jeg «uff, nå blir det mange strafferunder», forklarer hun.

Hålandsdalen er for øvrig kjent for sine gode skiskyttere, og Ragnhild er ikke i tvil om hvem som er forbildet hennes.

– Liv Grete! Hun var så god da hun var med. Jeg skal prøve å bli like god som henne, avslører tolvåringen.

Nå skal hun jobbe frem mot april. Da avsluttes sesongen med et nasjonale renn på Liatoppen i Ål.

– Der kommer det skiskyttere fra hele Norge. Jeg håper at det skal gå bra, og at jeg klarer å treffe noe! ler Ragnhild.

BOM, MEN SEIER: Ragnhild Femsteinevik (12) fra Hålandsdalen fikk syv bom på standplass, men gikk så fort at hun likevel vant jenter 13-klassen og ble kretsmester i skiskyting.
MARTIN EILERTSEN