TOR OLAV MØRSETH

— Jeg var stresset, og satt midt oppe i et oppdrag. Jeg har hatt masse telefoner i hele dag, og ble egentlig litt irritert når noen ringte, sier Pettersen.

Han var på jobb i Oslo da telefonen ringte og en stemme i den andre enden presenterte seg som representant for Norsk Tipping.

— Det tok litt tid før jeg koblet om og skjønte hva som skjedde. Men jeg var jo veldig fornøyd etterpå, sier han.

På oppdrag i Oslo

Til daglig er 28-åringen løytnant i Forsvaret på Haakonsvern. I går var han på oppdrag i Oslo.

— Jeg sitter her på hotellet og tar en konjakk sammen med sjefen min og en annen kollega, sa han da Bergens Tidende ringte lørdag kveld.

Så voldsom feiring fikk han ikke tid til, siden han var på jobb. Men han har allerede rukket å planlegge hvordan han skal bruke pengene.

— Jeg skal bygge meg hus, så mesteparten kommer nok til å gå til hus og tomt. Så kan jeg kanskje bytte ut bilen min, den begynner å bli ganske gammel.

Og så en gladmelding til samboeren hjemme i Bergen: Du kommer til å få en gave når Peter Alexander kommer hjem.

To til fra Hordaland

28-åringen var ikke den eneste heldige hordalendingen lørdag. I løpet av noen få minutter ble han, en odding og en kvemming til sammen nesten seks millioner kroner rikere.

Av fem førstepremier på nesten 1,8 millioner kroner i lotto gikk to til Hordaland.

Og for Pettersen fortsetter jakten på lottogevinsten. Han har levert sin faste rekke i et halvår nå.

— Dette var i Joker, så jeg har kanskje fortsatt vinnerlykke i lotto. Jeg vant forresten syv tusen kroner for et par uker siden, sier han.

FORNØYD VINNER: Peter Alexander Pettersen (28) var lørdag kveld tilbake i Narvesen-kiosken i Karl Johans gate for å takke Edmond Rista. Rista solgte ham kupongen som gjorde ham 2,4 millioner kroner rikere.<br/>Foto: DAN PETTER NEEGAARD