Olaug Hartveit sto plutselig uten vann i huset sitt på Valestrand på Osterøy i dag.

– Jeg kom hjem i 11.00-tiden. Da jeg skrudde på vannet merket jeg at varmtvannsbeholderen ble tømt og det kom ikke mer vann. Da jeg ringte kommunen sa de at det var et brudd på hovedvannledningen, sier Hartveit til bt.no.

Tok tidlig helg

Lerøy Fossen AS røyker og pakker fisk i et fabrikklokale på Valestrand.

– Vi er avhengig av vanntrykket for at pakkemaskinene skal gå. Derfor måtte vi sende hjem 50 personer klokken 12.15 i dag, sier fabrikksjef Ragnar Eikeland.

Fire timers produksjon gikk dermed i vasken. Eikeland regner med bedriften har tapt 200.000-300.000 kroner på produksjonsstansen.

– Kommunen lager til en midlertidig løsning i slanger til boligene som er uten vann, men vi er avhengige av mye høyere trykk. Hvis røret ikke er fikset til mandag har vi et stort problem.

Bedriften har litt produksjon i røykeriet i helgen. Dette går som normalt.

– Jobber på spreng

Åse Elin Myking, leder for sørvis og informasjon i Osterøy kommune, håper vannet skal være tilbake til husstandene rundt klokken 15.00.

– Jeg har ikke fått snakket så mye med dem som er på stedet, de har stått på og jobbet. Det kan være snakk om 30-40 hus som er uten vann, men jeg kjenner ikke detaljene så godt ennå, sier Myking.